Ciolos: Am constatat cu surprindere că nu avem niciun laborator acreditat în România pentru a testa calitatea dezinfectanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Ciolos s-a declarat surprins, marţi, că în România nu există un laborator acreditat care sa testeze dezinfectanţii. Declaraţia acestuia vine după o discuţie Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimas Cadariu, despre problema dezinfecţilor din spitale.

„Din discutia pe care am avut-o (cu ministrul Sanatatii - n.r.), am constatat cu surprindere ca nu avem niciun laborator acreditat in Romania care sa poata sa faca in mod formal si oficial astfel de teste si, din pacate, Ministerul Sanatatii nu poate sa ia decizii fara un control sau fara rezultate din partea unui laborator acreditat. I-am cerut domnului ministru sa ia cat mai rapid masurile pentru a avea astfel de analize facute de un laborator acreditat si sa informeze opinia publica despre toate masurile pe care le dispune", a spus Ciolos, la Cercul Militar, inainte de participarea la un eveniment, transmite Agerpres.

El a mai spus că sănătatea este o prioritate şi că nu se va mulţumi cu jumătăţi de măsură.

„Încă de la începutul mandatului am fixat Sănătatea ca prioritate zero în agenda mea şi a Guvernului şi îi asigur pe toţi cetăţenii că nu voi accepta jumătăţi de măsură în acest domeniu vital”, a adăugat Cioloş.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a dispus marţi Corpului de Control efectuarea unei anchete în ceea ce priveşte contractele de achiziţii încheiate de Institutul Oncologic Bucureşti cu Hexi Pharma, dar şi cu alţi agenţi economici care pot avea legatură cu ancheta în cazul biocidelor.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, rezultatele anchetei Corpului de Control vor fi transmise Parchetului General.

Dezinfectanţii Hexi Pharma, diluaţi de zece ori şi scumpiţi de şapte ori

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite