Cea mai caldă noapte de noiembrie: s-au înregistrat 17 grade în sudul ţării. Cum va fi vremea la începutul săptămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea de 21 spre 22 de noiembrie a fost cea mai caldă din ultimii 35 de ani, maximele ajungând chiar şi la 17 grade. Mai mult, duminică la prânz, termometrele arătau în unele zone chiar şi 24 de grade Celsius. Meteorologii anunţă însă că se instalează toamna şi că vremea se va răci din această seară, iar valorile termice vor coborî chiar şi cu zece grade în unele zone.

Meteorologul Mihai Tinu a anunţat că noaptea de 21 spre 22 noiembrie a fost cea mai caldă din ultimii 35 de ani, când s-au înregistrat chiar şi 17 de grade, potrivit Digi24.

Cel mai cald a fost la Cernavodă şi la Giurgiu unde s-au înregistrat 17 grade, la Călăraşi au fost 16 grade, la Constanţa au fost 15 grade, iar în Capitală au fost 14 grade.

Totodată, şi ziua de duminică se anunţă a fi una călduroasă, după ce la ora 12.00 maximele ajunseseră la 24 de grade în Tulcea şi 21 de grade în Constanţa, cu zece mai mult decât mediile normale ale acestei perioade.

Cum va fi vremea la începutul săptămânii

Cu toate acestea, specialistul Mihai Tinu a adăugat că începând din seara de duminică, maximele vor începe să scadă, iar în unele zone sunt anunţate lapoviţe şi ninsori.

Astfel, în zilele următoare vremea se va răci, urmând ca pe teritoriul României să pătrundă o masă de aer polar care vine dinspre nord-vestul Europei, însă maximele se vor situa în jurul valorilor normale pentru această perioadă. 

Mai exact, maximele nu vor mai depăşi 14 - 15 grade în sud-estul ţării, în timp ce în nordul şi centrul ţării acestea se vor situa în jurul valorilor de 1 – 2 grade.

Marţi şi miercuri sunt posibile reveniri ale aerului cald în sud-estul ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite