Câţi muncitori străini vor fi admişi pe piaţa muncii din România în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Muncii propune ca România să admită în 2019 pe piaţa muncii 13.500 de lucrători străini faţă de cei care îşi desfăşoară deja activitatea în companiile de la noi.

Cifra este prevăzută într-un proiect aflat în transparenţă decizională care notează că dinamica eliberării avizelor de angajare şi detaşare a înregistrat o creştere semnificativă faţă de anul 2017. Solicitarea are la bază şi potenţialul de dezvoltare economică a României, prin utilizarea fondurilor structurale disponibile din partea Uniunii Europene dar şi necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români. 

De asemenea, se doreşte prevenirea situaţiilor în care străinii lucrează la noi în ţară fără forme legale, arată documentul citat. 

Potrivit documentului, în urma unei solicitări a Inspectoratului General pentru Imigrări de suplimentare a contingentuşui de lucrători străini permanenţi şi detaşaţi pentru anul 2018 a fost suplimentat deja cu 8.000 numărul lucrătorilor străini permanenţi şi cu 5.200 cel al muncitorilor străini detaşaţi. 

În primele nouă luni din acest an au fost eliberate 6.500 de avize de muncă pentru 4.200 de lucrători permanenţi, 1980 pentru lucrători detaşaţi, 121 pentru lucrători calificaţi, 90 pentru lucrători sezonieri, 25 pentru lucrători transfrontalieri şi 4 pentru lucrători stagiari. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite