UPDATE Când vor sosi în ţară doze de imunoglobulină. Ultimul anunţ făcut de Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa de la Sănătătate, Sorina Pintea, a anunţat luni, că prima serie din dozele de imunoglobulină va sosi în România în această săptămână. La scurt timp după declaraţia ministrului, producătorii de medicamente au declarat că riscăm să intrăm într-o criză similară pentru alte medicamente.

UPDATE Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) a avertizat, luni, că 123 de medicamente pot dispărea de pe piaţă până la finalul anului prin modificările propuse de autorităţi la Ordinul 368/2017 privind metodologia de calcul a preţurilor.

"Modificările propuse de autorităţi la Ordinul 368/2017 privind metodologia de calcul al preţurilor, subiectul dezbaterii publice de astăzi, pot genera o nouă criză a medicamentelor. Acestea vizează alinierea preţului medicamentelor inovatoare la preţul medicamentelor generice, ceea ce impune scăderea cu 35% a preţului medicamentelor noi. Astfel, 123 de medicamente pot dispărea de pe piaţă. Dintre acestea, 55 au doar între 1-3 alternative terapeutice, iar 24 medicamente nu au alternativă generică", afirmă ARPIM într-un comunicat, citat de Agerpres.

Întrebată dacă în această săptămână va ajunge în România imunoglobulină, ministrul a răspuns: „Da, marţi seara, miercuri dimineaţă încep să vină livrările",scrie Agerpres.

Este vorba despre imunoglobulina achiziţionată prin Mecanismul european de protecţie civilă.

Pintea afirma, săptămâna trecută, că vor mai fi aduse şi alte câteva mii de fiole de la distribuitori.

România a declanşat pe 5 martie mecanismul de protecţie civilă, care constă în solicitarea ajutorului ţărilor UE şi NATO, în vederea aprovizionării cu imunoglobuline.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite