Când ai primit o scrisoare ultima oară?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
La treabă, nu la întins mâna
La treabă, nu la întins mâna

Da, dragă cititorule, când ai primit ultima oară o scrisoare în cutia poştală? 10 000 de persoane vor găsi de luni încolo în cutia poştală o scrisoare. Nu e vreo invitaţie pentru a vota pe cineva, nu îi cere să trimiţi într-un cont o sumă de bani pentru că destinatarii ar fi fericiţii câştigători a unei mari sume, ci e ceva de suflet... Continui serialul despre cum se organizează o manifestaţie amplă cu episodul doi.

Este vorba de o scrisoare în care invităm bucureştenii la marşul pentru Basarabia din 12 octombrie. E vorba despre acei bucureşteni care au susţinut prin propria semnăură iniţiativa Aducem Basarabia Acasă, organizată de Acţiunea 2012. Aveam la dispoziţie 45 000 de adrese de susţinatori, dar aspectul financiar nu ne-a permis să trimitem atâtor oameni.

Ne vedeţi în poză ambalând scrisori în plicuri. E o muncă deloc uşoară să bagi 10 000 de scrisori în plicuri dar frumoasă dacă o faci cu oamenii potriviţi. Aseară am stat până la vreo unu noaptea la sediul nostru din strada Academiei 35-37 şi am reuşit să terminăm sectoarele 1, 2 şi 3. Continuăm şi în seara asta, şi toţi sunteţi invitaţi să puneţi umărul.

image

Ca metoda de popularizare, e nebunie curată ce facem noi. Pe lângă costurile mari, nu mai trimite nimeni scrisori în ziua de azi. Dar în vara trecută nu aveam loc în formular să luăm un număr de telefon sau un email şi cred sincer că oamenii se vor bucura să primească un semn de la noi şi se vor bucura că vor şti că semnătura lor nu a ajuns ca unealtă electorală pentru cine ştie ce candidat (ca o divagaţie, noi am strâns pe bune 117 000 de semnături în 3 luni cu toate că suntem una din organizaţiile cele mai importante din societatea civilă la nivel de organizare şi că beneficiam de o cauză populară în rândul populaţiei. Realizăm astfel că majoritatea candidaţilor pentru prezidenţiale au venit cu semnături falsificate...

Totuşi, am mai zis-o şi în episodul trecut, cine se bazează doar pe facebook sau doar pe televiziuni să scoată oameni în stradă pentru o cauză, nu ştie despre ce vorbeşte. Iar la noi nu se plăteşte prezenţa la miting ca la partide ci participanţii îşi plătesc cheltuielile de transport şi câte şi mai câte. Nu pot concluziona decât că:

Independenţa face diferenţa...

De luni încolo, 10 000 de bucureşteni vor primi acasă următoarea scrisoare:

Vă trimitem această scrisoare pentru a vă mulţumi încă o dată pentru susţinerea pe care ne-aţi acordat-o în campania de semnături “Aducem Basarabia Acasă, desfăşurată anul trecut de organizaţia noastră. Şi cu sprijinul Dumneavoastră am reuşit să introducem proiectul nostru de lege în Parlament, unde se află în momentul acesta spre dezbatere, în Camera Deputaţilor.

Datorită campaniei de semnături, dar şi a celorlalte campanii organizate, am realizat un lucru mult mai important: fixarea pe agenda publică a subiectului Unirii Republicii Moldova cu România, aspect pe care suntem siguri că l-aţi observat. Iar pentru ca acest ideal naţional să se împlinească, avem plăcerea de a vă invita la următorul nostru eveniment.

Duminică, 12 octombrie, de la ora 14:00, din Şoseaua Kiseleff – lângă Muzeul Ţăranului Român pornim o manifestaţie stradală la care vor participa mii de oameni. Drapelul ambelor state româneşti este albastru-galben-roşu. De aceea, marşul are ca motiv central tricolorul, iar toţi participanţii vor primi panglici tricolore, vor fi vopsiţi pe faţă sau vor flutura un steag: pentru Basarabia!

Cu cât vom fi mai mulţi, cu atât vom reuşi să transmitem un mesaj mai puternic către întreaga clasă politică de pe ambele maluri ale Prutului şi către opinia publică internaţională.

Ceilalţi, până la 2milioane, au nevoie de alte metode de comunicare. pe care le vom discuta, în episoadele următoare. Până atunci, puneţi cu toţii umărul la Marea Mobilizare Unionistă:

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite