Avertizare de furtuni şi grindină. Care sunt zonele afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a emis o informare de furtuni, însă a anunţat că în sudul ţării vor fi zone unde va fi caniculă FOTO Adevărul
ANM a emis o informare de furtuni, însă a anunţat că în sudul ţării vor fi zone unde va fi caniculă FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ploi, vânt şi grindină, valabilă vineri, pentru mai multe regiuni din ţară. Totodată, în unele zone din sudul ţării vremea va fi caniculară, iar indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unirăţi.

Potrivit ANM, vineri, aria de instabilitate va cuprinde majoritatea regiunilor, dar îndeosebi pe cele sudice, estice şi centrale. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. 

Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel încât, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat, iar izolat, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, peste 30...35 de litri pe metru pătrat. Vor fi condiţii de grindină.

De asemenea, specialiştii atrag atenţi că în regiunile sudice vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Prognoza meteo pentru weekend. Cum va fi vremea în fiecare regiune a ţării

Prognoza meteo în weekend. În acest sfârşit de săptămână, vom avea parte de o vreme caldă, cu maxime ce vor urca în unele zone până la 32 de grade. Specialiştii spun că unele regiuni vor fi stropite de ploile slabe.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Vremea se menţine caniculară în cea mai mare parte a ţării, însă sunt anunţate şi zile cu ploi

Prognoza meteo pe două săptămâni. În perioada 27 iulie – 9 august, vremea se va menţine caniculară în cea mai mare parte a ţării, însă vor fi şi intervale cu precipitaţii pe arii extinse, în special în ultimele zile ale lunii iulie, dar şi pe 4 şi 5 august.

Prognoza meteo pe următoarele trei luni: temperaturi peste mediile normale şi cantităţi reduse de precipitaţii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele trei luni (august, septembrie şi octombrie), potrivit căreia, temperaturile vor înregistra nivele peste valorile normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi scăzute în aproape toate regiunile.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite