Aproximativ 2.000 pacienţi cu boală cronică de rinichi, monitorizaţi continuu pentru a amâna dializa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2.000 de pacienţi cu boală cronică de rinichi sunt trataţi şi monitorizaţi continuu de medici din 28 de clinici din ţară pentru a întârzia cât mai mult intrarea în dializă, în cadrul unui proiect al unei clinici private, propus Ministerului Sănătăţii pentru extindere la nivel naţional.

Ministerului Sănătăţii pentru extindere la nivel naţional.

În România, identificarea pacienţilor cu risc de boală cronică de rinichi este făcută în general de medicii de familie sau de medici de alte specialităţi (precum medicină internă, cardiologie, diabet zaharat etc) care, în urma diagnosticării, trimit pacienţii către medicul nefrolog.

Medicii nefrologi evaluează şi diagnostichează stadiul bolii şi monitorizează evoluţia acesteia. 

Diagnosticul corect şi în timp util al bolii cronice de rinichi şi al stadiilor acesteia, pe grupe de risc (respectiv renal, cardio-vascular şi de mortalitate) permite încetinirea progresiei bolii precum şi pregătirea pacienţilor pentru tratamentul de substituţie a funcţiei renale.

Până în prezent, în cele 28 de centre ale unei clinici private au fost fidelizaţi 2.000 de pacienţi care vin pentru a fi trataţi şi monitorizaţi continuu, pentru a întârzia intrarea în dializă. Alţi peste 3.000 de pacienţi sunt trataţi prin dializă (hemodializă, hemodiafiltrare, dializă peritoneală şi dializă peritoneală automată).

Compania va discuta cu Ministerul Sănătăţii pentru introducerea în programul naţional a predializei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite