Amenzi de peste 1 milion de lei, aplicate de inspectorii muncii pentru munca la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
56 de persoane au fost depistate de inspectori cum că lucrau fără forme legale FOTO Adevărul
56 de persoane au fost depistate de inspectori cum că lucrau fără forme legale FOTO Adevărul

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 06 – 10 ianuarie 2014, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.004.200 de lei. Au fost depistate 56 de persoane care lucrau fără forme legale.

Concret, în domeniul relaţiilor de muncă au fost controlaţi 270 angajatori, iar 38 de angajatori au fost sancţionaţi pentru muncă la negru. S-au aplicat amenzi în domeniu de 732.700 de lei din care 550.000 de lei pentru muncă fără forme legale.  

Pentru 11 persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. Patru dintre acestea erau din judeţul Bihor.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 716 controale şi 445 angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat  amenzi în valoare de 271.500 de lei. La 5 angajatori s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare.

Cinci dintre aceştia erau din judeţul Prahova. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 19 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Pe aceeaşi temă:

Peste 320 de persoane care munceau la negru, depistate de Inspecţia Muncii într-o săptămână

Inspectorii de muncă au descoperit încă 329 de persoane care munceau fără forme legale şi au dat amenzi de aproape 1,2 milioane de lei pentru munca la negru, într-o săptămână, peste jumătate dintre cei care încălcau legislaţia muncii fiind în Bucureşti, informează, joi, Inspecţia Muncii (IM).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite