Alţi zece copii vor fi operaţi pe cord pentru malformaţii congenitale, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alţi zece copii vor fi operaţi pe cord, pentru corectarea unor malformaţii congenitale, la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, în primele două săptămâni din decembrie, a anunţat, vineri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Operaţiile pe cord la "Marie Curie" continuă astfel, în decembrie, cu "a doua misiune" dedicată micilor pacienţi cu malformaţii congenitale, după ce, în septembrie, echipa de medici din Italia a realizat astfel de intervenţii la cinci copii, a spus Nicolăescu.

Astfel, potrivit ministrului, în perioada 2-8 decembrie, la "Marie Curie" va sosi o echipă formată din patru medici şi asistenţi de la Clinica San Donato din Italia, care, împreună cu echipa de la spitalul bucureştean, va continua operaţiile începute în septembrie.

De asemenea, în intervalul 8-14 decembrie, o a doua echipă, formată din 11 medici şi asistenţi din Italia, împreună cu colegii români, vor efectua alte intervenţii chirurgicale, astfel încât, în primele două săptămâni din decembrie, să fie operaţi zece copii, a adăugat ministrul.

Eugen Nicolăescu a precizat că, de la demararea în septembrie a programului Dezvoltarea chirurgiei cardio-vasculare pediatrice - iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu clinica San Donato şi Fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo - şi până în prezent au fost trimşi la pregătire, în Italia, doi medici şi patru asistenţi medicali.

Departamentul de cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de copii "Marie Curie" a fost amenajat şi dotat în urma unei investiţii totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care aproximativ 1.500.000 de euro din donaţii publice strânse de Asociaţia Inima Copiilor, aproximativ 2.300.000 de euro oferiţi de minister pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donaţii şi sponsorizări către unitatea sanitară.

Pentru începerea cât mai rapidă a activităţii operatorii la "Marie Curie", Ministerul Sănătăţii a alocat, în august, aproximativ 650.000 de euro pentru completarea echipamentelor şi a instrumentarului necesar.

Citeşte şi:

Sute de copii sunt refuzaţi de spitalul Marie Curie: unitatea are nevoie de bani pentru salvarea bebeluşilor

Asociaţia Inima Copiilor construieşte o nouă secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţii de la Marei Curie. Anual, sute de copii nu pot fi ajutaţi şi sunt refuzaţi de spital pentru că nu există spaţiu.

Dr. Alin Nicolescu, şeful secţiei de cardiologie de la „Marie Curie“: „Până la 1.000 de copii ar trebui operaţi pe inimă în România“

Dr. Alin Nicolescu explică de ce în ultimii ani a crescut uşor numărul copiilor cu malformaţii cardiace şi spune care sunt soluţiile terapeutice în prezent în România.

Primii doi copii, operaţi cu succes pe cord la Spitalul „Marie Curie“

Primele două operaţii pe cord la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Bucureşti au fost făcute cu succes, luni, de către o echipă de specialişti italieni, asistată de medici români aflaţi în Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, informează Ministerul Sănătăţii (MS).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite