Aeromania 2015, un succes! Show-ul aviatic de la Tuzla a adunat 15.500 de pasionaţi ai domeniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeromania 2015, Aeroportul Tuzla. FOTO: David Muntean
Aeromania 2015, Aeroportul Tuzla. FOTO: David Muntean

Aeromania, tradiţionalul show aviatic de la Tuzla, a avut loc sâmbătă, 4 iulie, şi a stârnit atât curiozitatea localnicilor, cât şi a turiştilor aflaţi pe litoral weekend-ul trecut, cozile de maşini parcate întinzându-se pe zeci de km. Spectacolul găzduit de Aeroportul Tuzla a avut numeroase programe acrobatice, invitaţi speciali, expoziţie de aeronave şi maşini de epocă, concerte şi un târg aviatic.

Deşi iniţial părea că vremea le va pune piedici organizatorilor, în cele din urmă a fost blândă cu cei veniţi să admire spectacolul oferit de piloţii care au evoluat ore în şir pe cer. Printre formaţiile invitate să ia parte la unul dintre cele mai aşteptate show-uri aviatice ale anului s-au numărat Yakării Acrobaţi - cu trei avioane YAK 52, Lotul Naţional de Acrobaţie - cu cinci avioane Extra 300 şi Extra 300 L, Blue Wings - cu şapte paraşutişti ai Aeroclubului României, dar şi 4 avioane supersonice MIG 21 Lancer, două IAR  330 Puma - aparţinând  Forţelor Aeriene Române, U.M. 02040 Tuzla cu un elicopter IAR 330 Puma Naval, avioanele Incas BN2A Islander şi SuperCub YR-D0028, dar şi multiplul campion mondial la acrobaţie aviatică, Jurgis Kairys.

Cel puţin 92 de fotografi oficiali au imortalizat evoluţiile aviatice şi s-au înscris în cadrul unui concurs în urma căruia vor fi oferite două zboruri de agrement, deasupra mării. De un zbor asemănător a avut parte şi vedeta Prima Tv, Ioana Petric, prezentatoarea Cronicii Cârcotaşilor.

Spectatorii au venit în număr foarte mare anul acesta, la Aeromania, organizatorii anunţând prezenţa a 15.500 de vizitatori, mulţi dintre ei fiind nevoiţi să îşi parcheze maşinile pe drumul Tuzla-Costineşti, deşi anul acesta parcările amenajate au fost de cinci ori mai mari decât în 2014.

„Am fost plăcut surprinşi de amabilitatea, disciplina şi entuziasmul conducătorilor auto veniţi la Aeromania. Maşinile au fost parcate ordonat, oamenii s-au bucurat de eveniment, iar faptul că au lăsat vehiculele mai departe de intrare pur şi simplu nu a mai contat pentru nimeni. Cred că ne bucurăm de un public aparte, superior, civilizat, interesat de performanţa autentică şi de bun gust - judecând după felul în care aceştia au respectat ordinea, dar şi după modul în care au interacţionat cu noi, organizatorii. Sunt oameni deosebiţi pentru care simţim cu toţii că merită să facem efortul de a organiza acest eveniment complex şi costisitor“, a declarat Cristina Mitchievici, directorul comercial al Aeroportului Tuzla.

Ca în fiecare an, accesul la eveniment a fost gratuit, iar seara s-a încheiat cu celebrul spectacol pirotehnic oferit de patru avioane, care au jucat rolul de Air Bandits, şi concertele lui Mihai Mărgineanu, fost elev al şcolii de pilotaj Regional Air Services, şi ale mai multor trupe rock.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite