Adevărul din spatele pozei cu Leon Dănăilă în metrou: „Nu m-a interesat averea, dar am tânjit după o maşină cu şofer. Am făcut ceva pentru ţara asta!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fotografie cu neurochirurgul Leon Dănăilă circulând cu metroul a făcut vâlvă pe internet. Deşi pe contul său de Facebook a apărut un mesaj în care se afirmă că mersul cu metroul e un lucru normal, într-un interviu acordat pentru „Weekend Adevărul“ Leon Dănăilă preciza că şi-a dorit întotdeauna să aibă la dispoziţie o maşină cu şofer pentru a se deplasa mai uşor: „Acuş împlinesc 83 de ani. Eu sunt un om puternic, dar cred că e puţin exagerat“.

În cursul zilei de marţi, o poză cu academicianul Leon Dănăilă călătorind cu metroul a devenit virală pe Facebook. Mii de oameni au distribuit fotografia pentru a sublinia modestia unui medic care a salvat mii de vieţi.

După ce aceasta s-a răspândit în presă şi în buletinele de ştiri, pe contul de Facebook „Leon Dănăilă Pagina Oficială“ a apărut o reacţie în care se afirmă: „Folosesc metroul bucureştean, în primul rând, pentru că mi se pare esenţial să fac cât mai multă mişcare pentru întreţinerea sănătăţii. Drumul până la metrou şi de la staţia de destinaţie până acasă este o plăcere după multe ore de muncă şi, de asemenea, o excelentă metodă de a stimula şi întreţine sistemul muscular şi cardiovascular“. În final, Leon Dănăilă arată că şi David Cameron, premierul Marii Britanii, foloseşte metroul şi că nu i se pare normal ca fotografia care-l înfăţişează să fie interpretată fără să i se ceară punctul de vedere.

image

Contul de Faceebook al lui Leon Dănăilă este administrat de jurnalista Oana Dobre Dimofte, care susţine că o face în numele şi cu acordul neurochirurgului. Ea spune că „textul postat pe Facebook este o certitudine asumată de Leon Dănăilă“.

Cu toate acestea, într-un interviu acordat, în această lună, pentru „Weekend Adevărul“, academicianul se declară mâhnit că la vârsta sa de aproape 83 de ani e nevoit să folosească trei mijloace de transport în comun pentru a ajunge la Institutul Naţional de Neurologie, unde încă profesează.

„Am tânjit şi eu după şofer cu maşină. Să mă ducă. Singurul lucru, vă spun...Nu averea. Singurul lucru în viaţa mea pe care îl regret e că nu am avut şofer cu maşină. Acum, mă duc pe jos la spital şi acasă. Adică merg pe jos până la metrou, iau metroul, apoi iar pe jos, apoi iau un autobuz, apoi iar pe jos şi ajung acasă. La vârsta mea de... acuş împlinesc 83 de ani. Eu mă simt... am fost un om puternic de la început şi mersul îmi place şi acum. Dar cred că e puţin exagerat: chiar aşa să laşi un om, să-i dai cu piciorul...? Eu pentru ţara asta am făcut ceva...!“, spune Leon Dănăilă în interviu.

image

Mesajul postat pe contul de Facebook al profesorului Leon Dănăila

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite