Încă două decese de gripă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până acum, au fost înregistrate 310 cazuri de gripă în România FOTO: Arhivă
Până acum, au fost înregistrate 310 cazuri de gripă în România FOTO: Arhivă

Sezonul gripal nu s-a încheiat, avertizează specialiştii. Mai mult, în săptămâna 25 februarie-3 martie s-au înregistrat încă două decese la persoane de peste 50 de ani, numărul total al victimelor gripei în acest sezon ridicându-se la opt.


Activitatea gripală evoluează, în continuare, cu intensitate medie, cu extindere naţională, potrivit celui mai recent raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Două decese s-au înregistrat săptămâna trecută, la cazuri confirmate cu gripă: un bărbat de 57 de ani, din judeţul Constanţa şi un altul, de 60 de ani, din judeţul Olt, ambii cu tulpina de gripă porcină A(H1)pdm09. Ambii aveau condiţii medicale preexistente.

Numărul total de decese confirmate cu gripă în sezonul 2012-2013 este opt, dintre care şase cu tulpina de gripă porcină A(H1) şi două cu virus gripal de tip B. Victimele s-au înregistrat în judeţele: Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Dolj, Arad, Dâmboviţa, Constanţa şi Olt. Comparativ cu sezonul trecut, numărul de decese este mult mai mare – în sezonul gripal 2011-2012 s-a înregistrat un singur deces confirmat cu gripă A(H3). O singură persoană dintre cele decedate se vaccinase antigripal.

De la începutul sezonului şi până la data de 19 februarie inclusiv, au fost confirmate cu gripă 310 cazuri.

În acest sezon au mai fost înregistrate trei decese de cauze respiratorii, dintre care unul pe fondul infecţiei cu coronavirus 229 E9, un caz probabil de tuberculoză şi un deces a cărui cauză exactă nu a putut fi identificată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite