23 de manageri de spitale, sancţionaţi de Ministerul Sănătăţii din cauza mizeriei din unităţile sanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 23 de manageri de spitale au fost sancţionaţi în ultimele nouă luni de Ministerul Sănătăţii, majoritatea primind sancţiuni în fondul lipsei de curăţenie din unităţile sanitare. Şi lipsa circuitelor a contat în decizia ministrului Sorina Pintea, care a precizat că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat de 50 de ori în ultimele luni.

Concret, ministrul Sănătăţii a explicat că sancţiunile au fost aplicate în urma unor acţiuni de control derulate de minister, după ce au fost constatate nerespectarea anumitor reguli, proceduri şi protocoale teraputice. 

„Cea mai drastică sancţiune este schimbarea din funcţie”, a precizat Sorina Pintea. 

În ceea ce priveşte unităţile sanitare sancţionate, Pintea a declarat că ele sunt atât din Capitală cât şi din teritoriu, spitale aflate în subordinea autorităţilor locale. 

„Cred că putem depăşi o mare parte din crizele de sistem pe care le avem. Se întâmplă lucruri ciudate din punctul meu de vedere - există momente în care blamăm sistemul public, există momente în care blamăm sistemul privat, pentru că incidente sunt în ambele zone. Nu ar trebui să facem asta, ar trebui să le privim ca pe un întreg. Sistemul public este completat de sistemul privat, nu putem renunţa la asta, dar trebuie să renunţăm la nişte metehne, să lucrăm la fel atât în mediul public, ca şi în privat, să respectăm sistemul public, ca şi cel privat şi mă refer la noi, cei care lucrăm în sistemul de sănătate. Eu spun că lucrurile au început să se urnească, dar cred că nu suficient”, a declarat Sorina Pintea în cadrul unei conferinţe de presă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite