Ziua diagnosticelor de campanie: Parkinson, boala puterii, boala funcţiilor şi a caselor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Adevărul

A 14-a zi de campanie a debutat cu o declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu, care, provocat de RTV, a publicat pe siteul Administraţiei Prezidenţiale raportul medical în care 10 medici susţin că este apt să-şi exercite atribuţiile.

Dacă te-ai fi uitat aseară la RTV ai fi aflat că preşedintele le-a ascuns românilor că a avut două atacuri cerebrale şi suferă de Parkinson. Asta cu atât mai mult cu cât informaţiile erau însoţite de imagini care îl înfăţişau pe preşedinte cu mâinile tremurându-i în încercarea de a ciocni un pahar de bere.

Joi dimineaţă, şeful statului a profitat de plecarea la Summitul Asia-Europa de la Milano pentru a confirma că, într-adevăr este bolnav, dar că are o singură boală: „Am boală pe hoţi şi asta nu se tratează“.

Nici nu a decolat bine avionul spre Milano că pe siteul Administraţiei Prezidenţiale a fost publicat un raport medical din iulie 2014. Ce-i drept, preşedintele are colesterolul puţin ridicat şi probleme la tiroidă, dar acestea se pot trata prin scoaterea grăsimilor saturate din dietă (pentru normalizarea colesterolului) şi introducerea celor bogate în iod (redresarea tiroidei). Şefului statului îi mai dă bătăi de cap şi o boală de plămâni (emfizem pulmonar), ce-i drept cronică, dar încă nu s-au auzit cazuri de persoane cărora să le tremure mâinile din cauza plămânilor. Sau poate nu am auzit noi. 

Şi cum nici o declaraţie a preşedintelui nu poate rămâne necomentată de Victor Ponta, iată că premierul nu s-a putut abţine să nu pună şi el un diagnostic. 

„Dottore“ Ponta susţine că Băsescu este bolnav de putere. Oare boala asta e tot cronică? 

Şi pe principiul nicio zi fără un atac la principalul contracandidat, că doar suntem în plină campanie, Ponta i-a pus un diagnostic şi lui Klaus Iohannis. „Are boala funcţiilor şi a caselor“. Putem spune fără să greşim că „boala“ asta e cronică şi de ea suferă mai mult de jumătate din clasa politică. Drept că nu toţi candidează la cea mai înaltă funcţie în stat. 

Bătălia dintre candidaţi nu se duce numai între declaraţii, ci a coborât şi la nivelul afişelor stradale. 

Călin Popescu Tăriceanu probabil că-şi freca mâinile de bucurie când şi-a instalat un ditamai afişul electoral în piaţa C.A. Rosetti, la 2 minute de Universitate. Bucuria fostului premier nu a ţinut prea mult. Victor Ponta, al cărui partid l-a cocoţat pe Tăriceanu în fruntea senatorilor, a pus în acelaşi loc un afiş de două ori mai mare. Oare alegătorii care nu urmăresc circul politic pe ce criteriu vor alege între cei doi?

Ghinionul lui Iohannis

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a fost rugat la gandul.info să se pună în poziţia unui profesor care a muncit o viaţă, dar nu a reuşit să cumpere prin „muncă cinstită şase case“. Klaus Iohannis a răspuns sec: ghinion. Moderatorul a insistat şi l-a întrebat: Ghinion pentru cine? După câteva secunde de tăcere, prezidenţiabilul ACL spune la fel de sec: ghinion pentru mine. Cum Dumnezeu să ai şase case şi să ai cuvântul ghinion în vocabular?

Elena Udrea, candidatul PMP, a participat la o emisiune în care a explicat care a fost de fapt faza cu aranjatul sutienului: „Era varianta să nu-l aşez. De unde să ştiu că cineva mă filmează?“ (râde).  Păi ce candidat merge l-a cules de voturi fără presă după el?

image

Candidatul mamelor

Willian Brânză, candidatul spărgător de găşti, susţine că va da 2.000 de euro mamelor. În condiţiile astea, mamicile nu trebuie să mai stea cu teama pierderii locurilor de muncă. William Brânză va avea grijă ca ele să aibă ce pune pe masă. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite