Zegrean, un nou mandat în fruntea CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustin Zegrean a rămas în fruntea CCR
Augustin Zegrean a rămas în fruntea CCR

Augustin Zegrean a fost ales pentru un nou mandat de preşedinte al Curţii Constituţionale (CCR) după ce l-a învins pe contracandidatul său Tudor Toader, scorul în urma votului fiind de şapte la doi, conform Mediafax.

Augustin Zegrean a declarat, după realegerea în funcţie, că a obţinut o "majoritate suficientă" pentru un nou mandat de trei ani ca preşedinte al CC. El a spus că CCR şi-a făcut datoria, a respectat Constituţia, legea, iar pe viitor va face acelaşi lucru.

Zegrean a mai spus, referitor la cei trei noi membri ai CCR, că actuala componenţă nu este, în opinia lui, mai importantă decât cea anterioară. "Nu spun că este mai importantă componenţa de acum decât cei care au plecat. Erau buni şi au dovedit această calitate, dar nu va fi mai jos Curtea decât a fost până acum. Va fi, în schimb, mai tânără. În vechea componenţă, aveam peste 600 de ani toţi la un loc, acum avem doar 520", a spus preşedintele CCR.

Noii judecători ai Curţii Constituţionale, Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu, numiţi pentru un mandat de nouă ani, au depus jurământul de învestitură, luni, în faţa şefului statului, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni.

După depunerea jurământului de învestitură, membrii Curţii Constituţionale s-au reunit în prima şedinţă în noua componenţă, în care a fost ales preşedintele CC pentru următorii trei ani.
Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu i-au înlocuit la Curtea Constituţională pe judecătorii Acsinte Gaspar, Ion Predescu şi Aspazia Cojocaru, cărora le-a expirat mandatul pe 8 iunie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite