Votul pentru arestarea lui Dan Şova va avea loc joi, la ora 10.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul se va pronunţa joi, la ora 10.00, asupra solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova, propunerea PNL ca votul să aibă loc miercuri, după şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale, fiind respinsă de Biroul Permanent.

Întrebat dacă a vorbit cu liderii de grup pe tema asigurării cvorumului la şedinţa de joi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu intră în atribuţiile sale să asigure prezenţa senatorilor la dezbateri.

"Cred că e o întrebare pe care nu puteţi că mi-o adresaţi mie, întrebaţi liderii de grup şi întrebaţi senatorii, este obligaţia lor, conform statutului, de a fi prezenţi la şedinţă, mâine este zi de lucru plină. Avem, în afară de solicitarea aceasta, şi alte proiecte înscrise pe ordinea de zi. Ţinând cont că luni şi marţi au fost zile de sărbătoare şi nu s-a lucrat, sigur că programul Senatului se translatează cu aceste două zile. Astăzi şi mâine sunt zile normale de lucru", a răspuns Tăriceanu.

Liberalii au propus ca votul privind cererea de încuviinţare a arestării lui Dan Şova să aibă loc miercuri, după şedinţia solemnă convocată de Tăriceanu cu ocazia Zilei Naţionale. "Propunerea noastră a fost respinsă şi a trecut programul cu şedinţa solemnă azi şi mâine cu vot Şova cu nouă la patru, noi ne-am opus", a precizat senatorul PNL Cristian Bodea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite