Viorica Dăncilă i-ar fi promis lui Frans Timmermans că Guvernul nu va adopta OUG privind Codurile penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frans Timmermans şi Viorica Dancila  FOTO gov.ro
Frans Timmermans şi Viorica Dancila  FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă i-ar fi promis prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că Guvernul nu va adopta mâine Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale.

Dăncilă şi Timmermans au discutat joi într-o video-conferinţă despre ordonanţele de urgenţă pregătit de Tudorel Toader pentru modificarea Codurilor Penale, susţin surse politice pentru Hotnews.

Astfel, premierul român i-ar fi promis prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene că Guvernul nu va adopta mâine ordonanţa privind modificările Condurilor penale şi că va continua lucrul echipelor de experţi.

Executivul este programat să se întâlnească vineri, începând cu ora 8.00.

În urmă cu aproape două săptămâni, Comisia Europeană a declarat că la întâlnirea dintre Dăncilă şi Timmermans s-a concluzionat că implementarea de către România a recomandărilor din raportul MCV a fost accelerată.

„Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans şi premierul Viorica Dăncilă au avut o scurtă întâlnire şi amândoi au confirmat că discuţiile tehnice dintre Comisie şi autorităţile române progresează şi că activitatea privind implementarea recomandărilor din raportul MCV şi a solicitărilor suplimentare este accelerată, cu perspectiva unor rezultate concrete în curând”, a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europeană.

Tudorel Toader a trimis duminică la CSM pentru avizare Ordonanţele de Urgenţă cerute de partid care trebuie să modifice Codul Penal şi de Procedură Penală. Dacă propunerile vor primi „verde” de la guvern, toate sentinţele definitive ale completurilor de 5 judecători vor putea fi contestate, iar inculpaţii acuzaţi că în urma unui abuz în serviciu au obţinut pentru ei un folos necuvenit vor scăpa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite