„Eroina“. Viorica Dăncilă, aplaudată în picioare în sedinţa de guvern, pentru prestaţia de la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

La începutul şedinţei de Guvern, miniştrii s-au ridicat în picioare şi au aplaudat-o pe Viorica Dăncilă pentru prestaţia avută în plenul Parlamentului European, acolo unde a susţinut un discurs critic la adresa UE, potrivit Digi 24.

Premierul Viorica Dăncilă a fost apreciată de către propaganda rusă pentru intervenţia sa din Parlamentul European, acolo unde a criticat Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi le-a precizat celor din sală că ea nu a venit să dea socoteală, ci din respect.

Materialul care prezintă prestaţia lui Dăncilă de la Strasbourg arată din titlu că discursul a fost pe placul Sputnik, agenţie de stat rusă: „Viorica Dăncilă - lecţie de demnitate în Parlamentul European! Le-a rupt gura!“. 

Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a felicitat-o pe premierul Viorica Dăncilă pentru prestaţia din plenul PE. "Vreau să o felicit cu toată forţa pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru prestaţia de azi, pentru poziţia pe care a avut-o şi pentru demnitatea cu care a apărat poziţia României şi imaginea României în Parlamentul European. Am urmărit şi dezbaterea din Comisia LIBE şi intervenţiile de astăzi. Şi unii colegi ai noştri au spus, şi unii colegi de la ALDE, şi de la alte grupuri, şi din alte ţări cred că ceea ce e important să se întâmple, şi noi am solicitat mereu asta, este să se construiască un dialog. Dar să nu fie un dialog într-o singură direcţie, trebuie ascultate argumentele fiecărei ţări, în cazul nostru România. Nu cred că trebuie date sentinţe pentru că există o campanie mai bună de manipulare sau o campanie mai agresivă dintr-o anumită parte", a declarat liderul PSD, la Parlament. 

Premierul Viorica Dăncilă a avut nevoie de translator la întâlnirea de miercuri cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Guvernului, Dăncilă vorbeşte limba engleză bine, iar limba franceză foarte bine. De asemenea, Tajani vorbeşte engleză, franceză, italiană şi spaniolă. Cu toate acestea, a fost nevoie de un translator care să intermedieze discuţia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite