A minţit sau a uitat limbile străine? Dăncilă a avut translator la întâlnirile cu liderii europeni. Potrivit CV-ului, ştie engleză bine şi franceză foarte bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă a avut translator la întâlnirea cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani Foto: Parlamentul European
Viorica Dăncilă a avut translator la întâlnirea cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani Foto: Parlamentul European

Premierul Viorica Dăncilă a avut nevoie de translator la întâlnirea de miercuri cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Guvernului, Dăncilă vorbeşte limba engleză bine, iar limba franceză foarte bine. De asemenea, Tajani vorbeşte engleză, franceză, italiană şi spaniolă. Cu toate acestea, a fost nevoie de un translator care să intermedieze discuţia.

„În zilele noastre interpreţii se mai folosesc la întâlniri cu politicieni din China, Vietnam sau Iran, dar nu se mai folosesc la întâlnirile între europeni. Cu o singură excepţie. Preşedintele Parlamentului European vorbeşte fluent italiană, spaniolă, engleză şi franceză. Toate acestea nu i-au fost suficiente pentru a se înţelege cu Viorica Dăncilă“, a scris europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan pe Facebook. 

siegfried

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Guvernului, Viorica Dăncilă stăpâneşte bine limba engleză şi foarte bine limba franceză. Înainte de a ajunge premier, Viorica Dăncilă a fost timp de 8 ani europarlamentar PSD. 

 Întrebat de Adevărul, în iarnă, dacă Viorica Dăncilă vorbeşte vreo limbă străină, lideurl PSD Liviu Dragnea a răspuns: „engleză şi franceză“.

În afara audierilor din plenul Parlametnul European, Viorica Dăncilă a avut, la Strasbourg, o întrevedere cu preşedintele PE, Antonio Tajani. 

„Discuţiile celor doi oficiali s-au concentrat pe aspecte legate de pregătirea şi exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, în prima jumătate a anului 2019. Prim-ministrul a reafirmat angajamentul său şi al Guvernului României pentru asigurarea unei bune pregătiri a Preşedinţiei române, precum şi pentru consolidarea proiectului european. De asemenea, a evidenţiat faptul că Parlamentul European este un partener esenţial pentru România, în procesul de pregătire a Preşedinţiei şi are un rol important în aprofundarea construcţiei europene şi apropierea cetăţenilor de instituţiile Uniunii“, arată Guvernul. 

„Totodată, cei doi oficiali au purtat o discuţie constructivă referitoare la reformele din domeniul justiţiei realizate în România. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reafirmat că modificările aduse legilor justiţiei urmăresc alinierea la legislaţia europeană şi s-au efectuat în deplină transparenţă şi în dialog cu partenerii europeni, inclusiv cu Comisia de la Veneţia. În context, premierul şi-a reafirmat deschiderea pentru continuarea dialogului cu această instituţie.  De asemenea, şeful executivului a adus în discuţie subiectul protocoalelor secrete dintre serviciile de informaţii şi diferite instituţii judiciare din România, arătând că pentru Guvernul României, respectarea drepturilor cetăţenilor este o preocupare constantă“, se mai arată în comunicatul Executivului. 

Premierul Viorica Dăncilă a fost apreciată de către presa de stat rusă pentru intervenţia sa din Parlamentul European, acolo unde a criticat Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi le-a precizat celor din sală că ea nu a venit să dea socoteală, ci din respect.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite