Viitorul ambasador britanic în România, Paul Brummell, studiază româna; a învăţat primul banc sec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorul ambasador britanic la Bucureşti, Paul Brummell, a început să înveţe limba română
Viitorul ambasador britanic la Bucureşti, Paul Brummell, a început să înveţe limba română

Paul Brummell, care va veni la Bucureşti în august pentru a-şi prelua mandatul de ambasador al Marii Britanii, anunţă pe Twitter că se pregăteşte pentru misiunea sa studiind limba română, diplomatul învăţând şi primul banc sec.

Numit succesor al lui Martin Harris în postul de ambasador al Marii Britanii încă din iulie 2013, diplomatul Paul Brummell, pe atunci în misiune în Barbados şi Estul Caraibelor, s-a întors la Londra în noiembrie şi s-a apucat de învăţat limba română pentru a fi pregătit când va veni la Bucureşti, în august.

Prima postare pe Twitter privind lecţiile de limba română datează din 12 decembrie, când Brummell preciza că a învăţat cum se spune "to joke" în română.

De Crăciun şi de Anul Nou, Paul Brummell a transmis felicitări atât în engleză, cât şi în română: „Merry Christmas everyone! Crăciun fericit tuturor!“, respectiv „Happy New Year! La mulţi ani!“.

În ianuarie, diplomatul preciza că a învăţat că „tulips“ se traduce prin „lalelele“. „Poezia gramaticii“, comenta Brummell.

În februarie, Paul Brummell nota că se pune la punct cu „false friends“.

Ultima postare privind lecţiile de limba română se referă la primul banc sec învăţat: „Ce are patru picioare şi poate zbura? Două păsări“.

Pe lângă lecţiile de limba română, diplomatul a fost de mai multe ori la Centrul Cultural Român, la ICR, la concertele unor pianişti români şi a discutat cu studenţi şi oameni de afaceri din România despre valorile europene.

Totodată, Brummell a felicitat, pe Twitter, România pentru aniversarea a 10 ani de NATO şi a salutat victoriile Simonei Halep în turneele de tenis.

Fostul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat, la 13 aprilie, la Pro TV, că succesorul său în acest post, Paul Brummell, va învăţa limba română la Iaşi, după cum l-a sfătuit, înainte de preluarea mandatului în această vară.

„Succesorul meu este Paul Brummell, care este un diplomat foarte experimentat, el este acum ambasador în Barbados, dar el a fost ambasador şi în Kazahstan şi în Turkmenistan şi el va învăţa limba română în Iaşi, după recomandarea mea, înainte de mandatul meu care începe în august“, a spus Harris, care din această vară va face parte din misiunea diplomatică britanică de la Moscova.

Ambasadorul Harris a susţinut, de altfel, întregul interviu difuzat de Pro TV în limba română şi a recitat câteva versuri din poezia „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie“, de Mihai Eminescu.

Citeşte şi:

„Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie“: Ultimul mesaj al ambasadorului britanic la Bucureşti, Martin Harris, inspirat din Eminescu

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a vorbit, în ultima sa zi în România, despre mandatul său, despre evoluţiile pe care le-a observat în acest răstimp, în special în zona economică şi în justiţie, dar şi despre relaţia dintre Regatul Unit şi ţara noastră.

Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti: „Apreciem contribuţia muncitorilor români, care în general muncesc bine”

Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti,  a declarat că de la 1 ianuarie se vor deschide cu siguranţă porţile pentru muncitorii români. În opinia sa, muncitorii români sunt văzuţi foarte bine în Anglia. După 1 ianuarie, Marea Britanie şi România vor face parte dintr-o singură piaţă de muncă, iar restricţiile vor fi ridicate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite