Victor Ponta, despre reforma din administraţia publică: „Se va stabili un plafon minimum şi unul maximum al salariului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Antena 3, că actualul guvern va realiza o reformă a administraţiei publice pe care nu a mai făcut-o nimeni în 23 de ani, în sensul că se va stabili un plafon minimum şi unul maximum al salariului funcţionarilor publici.


„Trebuie să fie un salariu minimum pe economie şi un salariu maximum. Va fi o reformă a administraţiei publice pe care nu a mai făcut-o nimeni în 23 de ani. Desfiinţarea posturilor vacante este un prim pas, ne permite să deblocăm acel sistem 1 la 7, iar proiectul 1 la 1 poate fi pus în aplicare. Pasul următor este o regândire totală a administraţiei. Noi suntem prizonieri în faptul că toţi sunt funcţionari publici şi nu putem face nimic, pentru că pot să acţioneze în instanţă“, a afirmat premierul la emisiunea „100 de minute“, de la Antena 3.

Despre vizita în Azerbaidjan:

Prim-ministrul se află zilele acestea într-o vizită oficială în Azerbaijan, Uzbekistan şi Kazahstan.

„Toate cele trei ţări au resurse minerale, au progresat destul de mult, unde ţări importante le curtează. Faptul că România nu a mai avut niciun fel de relaţie, au fost oportunităţi pierdute. Am considerat că este datoria mea să vin în aceste ţări să le spun că România există“, a mai precizat premierul.

Liderul PSD a spus că relaţiile cu Azerbaijan, Uzbekistan şi Kazahstan pot ajuta România, iar o relaţie bună cu aceste state este binevenită.

„Piaţa europeană este foarte greu accesibilă pentru România, însă în această parte a lumii care obţine profituri foarte mari din vânzarea resurselor minerale, în acelaşi timp banii pe care îi obţin, aceste ţări investesc în dezvoltarea reţelelor de IT, îşi dezvoltă industria extractivă, şi imaginea despre România este bună. Au programe care îşi trimit studenţi în străinătate. Relaţiile economice vin după cele politice. Este un alt gen de piaţă decât cea europeană“, a spus Ponta.

Victor Ponta a vorbit şi despre avantajele pe care le poate obţine România în urma vizitei sale în cele trei state. „Cea mai importantă investiţie a Kazahstanului a fost cea de la Rompetrol, Năvodari, ceea ce a reprezentat un fond de investiţii foarte important. Este al doilea producător de gaze după Rusia. Azerbaijan, mai mică dar bogată din punct de vedere al resurselor, am vorbit depre alte tipuri de investiţii. Din Kazahstan putem să vorbim de gaz care să fie în România, cum nu mai este Nabucco. Noi eram numai cu ochii pe vest, faptul că ne-am orientat spre est, este foarte bine. Anul acesta sau la începutul anului viiitor, vom avea o întâlnire la nivel cu guvernul Rusiei“, a mai menţionat şeful Guvernului într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Zilele următoare premierul Victor Ponta va merge în China, pentru discuţii politice şi economice cu reprezentanţii statului.


Materiale pe aceeaşi temă:

Ponta, despre decizia CCR: „Un an trece repede în politică“

Kazahstanul vrea să livreze României gaze prin South Stream

Ponta pleacă în ţări asiatice să atragă investiţii. România este printre cele mai vulnerabile ţări la reducerea investiţiilor către pieţele emergente



 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite