Victor Ponta: „Ignor poziţiile de vară, la bere, ale preşedintelui Traian Băsescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că nu ia în considerare acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu, precizând că şeful statului nu a mai respectat acordul de coabitare dintre cei doi.


"Poziţia Guvernului pe care am discutat-o astăzi legată de provocările şi acuzele lui Traian Băsescu. Cred că o colaborare trebuie să aibă la bază interesul public. Este un episod pe care l-am mai trăit. Populaţia a sancţionat această iresponsabilitate a lui Traian Băsescu. Cred că obligaţia mea ca prim-ministru este să tratez cu indiferenţă. O claborare instituţională între Guvern şi Preşedinţie trebuie să aibă la bază interesul public, nu interese personale, demagogice, generate de lansarea unui partid“ a afirmat premierul Victor Ponta.

 Întrebat de jurnalişti dacă pactul de coabitare semnat cu preşedintele mai este în vigoare în acest moment, premierul a răspuns că preşedintele Băsescu a fost cel care nu a mai respectat acordul.

"Acel acord de colaborare instituţională, în ceea ce mă priveşte, eu sunt foarte hotărât să îmi respect obligaţiile care îmi revin. Din punctul de vedere al preşedintelui, e foarte clar că nu, domnia sa nu l-a mai respectat şi, mă rog, nu ar fi nici prima şi nici ultima dată când nu îşi respectă un cuvânt dat", a spus Ponta.

Şeful Executivului a ţinut să amintească realizările bifate de actuala guvernare, ca o replică la acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu.

"Sunt foarte satisfăcut de toate vizitele pe care le-am făcut până acum, voi continua aceste vizite pentru că sunt în interesul României. Faptul că acum am triplat aceste absorbţii şi am deblocat programele operaţionale este unul dintre evenimentele de care România avea nevoie. Reorganizarea ANAF, restituirea salariilor, a pensiilor, a tuturor zonelor de corupţie. Din acest punct de vedere, decizia Guvernului este de a ignora poziţiile de vară, la bere ale preşedintelui Traian Băsescu“, a conchis Ponta.

Declaraţia premierului Victor Ponta vine după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu are încredere în Ovidiu Silaghi pentru Ministerul Transporturilor şi a apreciat că acesta a fost un om fără performanţă pe parcursul primului său mandat de ministru, în Guvernul Ponta I. Şeful statului a insistat ca Victor Ponta să rămână ministru intermiar, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfă.




 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite