Victor Ponta: Exprimarea lui Băsescu este de interlop, de tipul filmelor „Naşul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a discutat luni seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, despre declaraţiile făcute duminică de preşedintele Traian Băsescu, cu precădere aluziile realizate la adresă parlamentarului Gabriela Firea şi soţul acesteia, Florentin Pandele.

Unul din subiectele abordate de liderul de la Palatul Victoria a fost reprezentat afirmaţiile preşedintelui despre senatorul Gabriela Firea, parlamentar membru al Comisiei Călăraşi.

„Susţinătorii lui Traian Băsescu vorbesc de valori, de cum trebuie să fie un preşedinte (…) Am lucrat cu mulţi oameni care au încălcat legea. "Ai grijă că ajungi acasă" este o exprimare din filme, de tipul "Naşul". S-a pierdut cu Firea domnul Băsescu. Doamna Firea comunică în numele comisiei. După ce a apărut la comisia buget neregulile de acordarea creditului, acum sunt mari probleme de cum s-a garantat acel credit”, a declarat Victor Ponta.

„Este o diferenţa între un preşedinte care se exprimă ca un interlop şi cei care au fost cercetaţi şi nu au folosit aşa ceva. Nici nu vreau o reacţie de la vreo Ambasadă pentru că eu încerc să ascund această ruşine de străini. Băsescu este o ruşine. A ameninţat alţi lideri europeni că nu ştiu ce fac cu Ucraina. Eu am zis mereu că este la sfârşit de mandat. Acum toată lumea ştie că este un personaj de tip Ianukovici”, a adăugat liderul de la Palatul Victoria subliniind în cadrul afirmaţiilor, preşedintele României ajunge să facă declaraţii de tipul celor realizate în trecut de dictatorul Saddam Hussein.

Victor Ponta a punctat şi faptul că bătălia politică trebuie dusă între politicieni, fără a fi vizate persoanele din jurul celor implicaţi în jocul politic : „Eu, de exemplu, nu am dat o declaraţie de Ioana Băsescu. Un tată care îşi bagă în faţă copiii este un tată degenerat. Bătălia politică este cu Traian Băsescu. Parchetul va avea mult de lucru, sunt foarte multe inegalităţi”, a precizat prim-ministrul României.

Liderul de la Palatul Victoria a precizat că a cerut colegilor săi europarlamentari ca şi conducerea Parlamentului European să fie informată despre acest „atac mafiot” făcut de Traian Băsescu împotriva unui senator. „Azi am cerut tuturor colegilor noştri din PE să informeze conducerea PE pentru acest atac mafiot prin care domnul Băsescu, pentru simplul motiv că doamna Firea, ca parlamentar, face parte din Comisia de anchetă care anchetează toate ilegalităţile, spălarea de bani, evaziunea fiscală comisă de către domnul Băsescu - a fost ameninţată, domnia sa şi familia”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite