Victor Ponta anunţă că ia în calcul posibilitatea de a sesiza CC asupra calendarului CSM pentru procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat că ia în calcul posibilitatea de a contesta la Curtea Constituţională calendarul stabilit de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), conform căruia candidaţii la funcţiile de conducere din Ministerul Public vor fi intervievaţi abia la sfârşitul lunii mai.

Întrebat la Antena 3 dacă ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale (CC) în acest caz, premierul a răspuns că „este şi asta o posibilitate“.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Propunerile au fost transmise, miercuri, de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce marţi Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Candidaţii la funcţiile de conducere din cadrul Ministerului Public vor fi intervievaţi la sfârşitul lunii mai, potrivit calendarului pentru examinarea propunerilor, stabilit miercuri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite