Varujan Vosganian, despre întâlnirea dintre Antonescu şi Băsescu: „România nu poate fi condusă ignorând instituţia prezidenţială“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian FOTO Adevărul

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, l-a apărat pe preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, într-o postare pe blogul personal, arătând că „România nu poate fi condusă ignorând instituţia prezidenţială“.

Referindu-se la întâlnirea dintre liderul liberalilor, Crin Antonescu şi preşedintele Băsescu, Vosganian subliniază că discuţia dintre cei doi nu putea fi evitată.

„Omul e om, iar instituţia e instituţie. Dezbaterea publică se poate duce, aşezându-l pe omul Traian Băsescu în locul pe care-l merită. România, însă, nu poate fi condusă ignorând instituţia prezidenţială“, argumentează vicepreşedintele PNL, într-o postare publicată pe blogul personal, cu titlul „România de după litera B“.

„Înţeleg că există un reproş pe care îl fac anumiţi jurnalişti cu adresă la liderii USL, precum că aceştia, prin comportamentul lor, îl reînviază pe Traian Băsescu, în loc să-l izoleze“, mai scrie Vosganian, specificând că se referă la „dialogul purtat de preşedintele României, deunăzi, cu preşedintele Senatului Crin Antonescu.“

„Nu susţin această argumentaţie“, arată el, explicând că o instituţie nu poate fi respectată „fără a cauţiona moral şi a credibiliza pe cel care o conduce“.

„Dacă există din partea unor jurnalişti dorinţa de a-l izola pe Traian Băsescu în dezbaterea publică, am sentimentul că tocmai aceştia îl menţin în atenţia publică, prin referirile permanente la adresa lui.“, conchide Varujan Vosganian.

Anterior, fostul premier Adrian Năstase a publicat de asemenea, pe blogul personal, un text în care se întreba care au fost motivele pentru care Traian Băsescu l-a invitat la Cotroceni pe Crin Antonescu şi dacă era obligatoriu ca întâlnirea să aibă loc.

„Trebuia să se întâlnească cu el? Dacă era vorba de socializare, da, dacă era vorba de numirea noului ministru de la Transporturi, evident că nu. Preşedintele Senatului nu are niciun rol în această procedură, iar Traian Băsescu nu are a discuta cu preşedinţii de partid despre procedura remanierii“, crede Năstase.

Prin urmare, adaugă fostul premier, Traian Băsescu l-a invitat la Cotroceni pe liderul liberalilor „pentru a pune presiune pe premier şi a-i arăta că el poate deschide şi alte canale de comunicare cu USL.“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite