Adrian Năstase, despre întâlnirea lui Băsescu cu Antonescu: „A pus presiune pe premier“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase consideră că întâlnirea dintre preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi şeful statului, Traian Băsescu, pe tema numirii noului ministru al Transporturilor nu trebuia să aibă loc, precizând că Traian Băsescu l-a invitat la discuţii pe liderul PNL pentru a pune „presiune“ pe premierul Victor Ponta.


„De ce l-a invitat fostul preşedinte, Băsescu, pe Crin Antonescu, la Cotroceni? Simplu, pentru a pune presiune pe premier şi a-i arăta că el poate deschide şi alte canale de comunicare cu USL“, opinează fostul premier pe blogul său personal.

Năstase susţine că această procedură nu intră în atribuţiile preşedintelui Senatului, Crin Antonescu. Fostul premier scoate în evidenţă că cel care face propunerea de numire a unui ministru este premierul, arătând că „restul este bucătărie internă a USL“.

„De ce s-a întâlnit Antonescu cu Băsescu. Răspunsul e simplu: nu ştiu. Dar trebuia să se întâlnească cu el? Dacă era vorba de socializare, da, dacă era vorba de numirea noului ministru de la Transporturi, evident că nu. Preşedintele Senatului nu are niciun rol în această procedură iar Traian Băsescu nu are a discuta cu preşedinţii de partid despre procedura remanierii“, mai scrie Năstase.

Preşedintele Traian Băsescu şi liderul liberalilor, Crin Antonescu, s-au întâlnit sâmbătă la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre nominalizarea lui Ovidiu Silaghi la conducerea Ministerului Transporturilor.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că preşedintele Traian Băsescu i-a spus că îl lasă pe premierul Victor Ponta interimar 45 de zile la Ministerul Transporturilor, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfă.

Crin Antonescu a mai precizat că propunerea PNL la conducerea Ministerului Transporturilor rămâne Ovidiu Silaghi, punctând că preşedintele Traian Băsescu nu a pus condiţii, la întâlnirea pe care au avut-o, privind numirea acestuia.

Materiale pe aceeaşi temă:

Ponta a semnat pentru Silaghi la Ministerul Transporturilor

Preşedintele Băsescu iubeşte „pisicii“

Elena Udrea, despre întâlnirea Băsescu - Antonescu: „Preşedintele rămâne principalul opozant al Guvernului USL“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite