Ungureanu: „Raportul MCV este îngrijorător pentru România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier îi cere explicaţii lui Victor Ponta după publicarea raportului MCV
Fostul premier îi cere explicaţii lui Victor Ponta după publicarea raportului MCV

Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice, crede că raportul MCV este "îngrijorător pentru România şi nu adaugă în niciun fel o notă pozitivă în favoarea actualei puteri". Ungureanu îl aşteaptă pe premier să explice cum de s-a ajuns într-o asemenea situaţie.

"Raportul Comisiei este îngrijorător pentru România, e un raport care nu adaugă în niciun fel o notă pozitivă în favoarea actualei puteri, care nu reuşeşte să îndeplinească condiţiile impuse. Statul de drept trebuie întărit, înseamnă că ne întoarcem la anul 2000 când asemenea remarci erau curente", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu, într-o conferinţă de presă.

"Este momentul când, vorbind de responsabilitatea oamenilor politici, să reunoaştem greşeli şi să spunem că episoade de genul celor petrecute în ultimele şase luni nu se vor mai repeta", a adăugat fostul premier.
El a vorbit şi despre precizările făcute de Comisia Europeană în raportul MCV privind situaţia mass-media din România. "E timpul să avem o dezbatere naţională asupra implicării mass-media în politica românească", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Comisia Europeană afirmă că deşi unele progrese s-au făcut, România ar trebui să facă mai mult pentru funcţionarea statului de drept, purtătorul de cuvânt Mark Gray precizând că s-au făcut câţiva paşi, dar nu toţi cei recomandaţi de CE.

Gray a spus că în cazul recomandărilor făcute Guvernului de la Bucureşti de către Comisia Europeană acestea au fost parţial îndeplinite, parţial nu.

Executivul UE a primit plângeri de la reprezentanţi ai CC, CSM şi ICCJ printre altele în legătură cu atacuri de intimidare şi hărţuire prin media, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Mark Gray.
El a spus că au existat multe cazuri, nu doar unul sau două, în care reprezentanţi de înalt nivel au fost supuşi presiunii prin intermediul presei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite