Un fost ministru PSD susţine că a fost otrăvit cu mercur: Puteam muri şi toată lumea spunea că de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Pană FOTO gov.ro
Doina Pană FOTO gov.ro

După dezvăluirile făcute de Gabriela Firea despre sârma de patru centimetri descoperită în colonul său, acum un fost ministru PSD lansează acuzaţii grave. Într-o intervenţie la Antena 3, Doina Pană a declarat că adevăratul motiv pentru care ar fi demisionat din funcţia de ministru al Apelor a fost otrăvirea cu mercur şi că a depus plângere la Poliţie.

În ianuarie 2018, Doina Pană îşi prezenta demisia din funcţia de ministru al Apelor  invocând faptul că starea de sănătate nu-i mai permite continuarea activităţii.

Miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Doina Pană a dezvăluit că adevăratul motiv ar fi fost otrăvirea cu mercur. 

„Problema e veche şi nu aş fi intervenit dacă nu era acel articol de presă care duce în derizoriu o situaţie foarte gravă. Eram ministru al Pădurilor, în guvernul Tudose când s-a întâmplat. În 2017, la sfârşitul lui noiembrie, am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima, am urmat tratament, dar mă simţeam tot mai rău. Am făcut apoi o analiză toxicologică în urma căreia a reieşit intoxicaţie cu mercur în concentraţie mare. Am depus plângere la poliţie abia când am demisionat. Nu am făcut plângerea cât încă eram ministru pentru că, în caz ca s-ar fi aflat ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama, ministru în Guvernul României, otrăvit! E o anchetă în derulare şi sper din suflet să îi prindă. Pe mine m-a salvat Dumnezeu pentru că am aflat cauza să mă pot trata, altfel muream de infarct şi toată lumea spunea că de stres”, a declarat Doina Pană la Antena 3.

Întrebată dacă are vreo bănuială legată de persoanele care i-ar fi vrut răul, fostul ministru a indicat spre mafia lemnului. 

„Eram ministru la Păduri şi luasem încă din 2014 mai multe măsuri încât, de la 8,8 milioane de metri cubi cât se tăiau ilegal pe an, s-a ajuns la 0,4 milioane de metri cubi pe an. Vă daţi seama cam ce prejudicii am generat pentru mafia lemnului din România. Nu pot să spun că sunt sigură, dar evident că din această zonă (a fost otrăvirea - n.red)“, a menţionat Doina Pană. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite