Un deputat din gruparea Tăriceanu a demisionat din partid după votul în cazul Şova: „Corupţii nu au ce căuta în politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Rădulescu, fost membru PDL, a demisionat şi din gruparea condusă de Călin Popescu Tăriceanu FOTO Arhiva Adevărul
Romeo Rădulescu, fost membru PDL, a demisionat şi din gruparea condusă de Călin Popescu Tăriceanu FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul Partidului Liberal Reformator condus de Călin Popescu Tăriceanu, Romeo Rădulescu, a anunţat duminică pentru Agerpres că demisionează din formaţiune, pe motiv că a fost dezamăgit de scandalul iscat în cazul votului pentru ridicarea imunităţii senatorului PSD Dan Şova.

„Mă delimitez complet de cum a procedat Călin Popescu-Tăriceanu în legătură cu votul în cazul lui Dan Şova, aplicând regulamentul Camerei, nu Constituţia. Îmi afirm public dezamăgirea faţă de rezultatul votului din Senat, de miercurea trecută. Este, indiscutabil, motivul pentru care părăsesc Partidul Liberal Reformator. Parlamentarii nu sunt cu siguranţă mai presus de lege, ci ar trebui să fie un exemplu de respectare a Constituţiei“, a precizat Rădulescu în comunicat.

„Nu ne putem prevala de regulamente pentru a salva diverse nume. Mereu am militat pentru oameni curaţi, fără dosare care să le păteze cariera, mai ales când e vorba de personaje puse în funcţii publice. Corupţii nu au ce căuta în politică şi administraţie. Este crezul de la care nu o să mă abat vreodată“, a declarat Rădulescu.


Citeşte şi:

PNL pierde pe mâna traseiştilor: cine sunt cei şase liberali care ar fi putut înclina balanţa în cazul Şova

În ciuda faptului că PNL şi-a convocat toţi parlamentarii la votul privind cererea DNA în cazurile senatorilor Dan Şova şi Darius Vâlcov, mai mulţi  liberali au lipsit sau, cu toate că erau prezenţi în sală, nu s-au deranjat să voteze. În total, opt liberali au lipsit la numărătoare, în condiţiile în care ar fi fost nevoie de şase voturi în plus pentru ca solicitarea DNA să fie aprobată fără „marja de eroare” care l-a salvat pe Şova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite