Traian Băsescu susţine carantina naţională. Ce mesaj îi transmite lui Florin Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Traian Băsescu
FOTO: Facebook/ Traian Băsescu

Traian Băsescu a declarat că România ar trebui să intre în carantină naţională, pentru că tulpina din Marea Britanie este mult mai agresivă şi mai contagioasă. Fostul preşedinte a avut un mesaj şi pentru premierul Florin Cîţu, unde a subliniat modalitatea prin care ar trebui să fie informată populaţia.

Fostul şef al statului consideră că „singura soluţie” în acest moment este revenirea la starea de urgenţă, până când se vor fi imunizat suficiente persoane, având în vedere că tulpina britanică „este mult mai agresivă”.

Acesta nu l-a uitat nici pe Marcel Vela, care a fost surprins în urmă cu câteva zile la o terasă din Capitală unde nu se respectau restricţiile impuse, Traian Băsescu spunând că în acest fel oamenii se vor îndoi de restricţii.

„Îl vedem pe Vela cum nu-l interesează de măsuri. În condiţiile astea, oamenii zic că de ce lor să li se aplice şi altora nu. Lockdownul este necesar în momentul de faţă, dacă vrem să diminuăm numărul morţilor. Această tulpină este mult mai agresivă, a ajuns de trei luni şi în România, deci singura soluţie e lockdown. Până să ne vaccinam, trebuie să stăm cuminţi acasă, mai ales că nu avem deocamdată numărul de vaccinuri”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Băsescu subliniază că transportul public reprezintă „cel mai are ventilator de răspândire” a virusului, în principal din cauza aglomeraţiei.

„Îndrăznesc aproape să spun că este o binefacere greva de la metrou, pentru că transportul public este cel mai mare ventilator de răspândire a bolii. Eu am venit de la aeroport şi am făcut o oră şi zece minute pâna în Bucureşti. S-a trecut la transportul individual, care este mult mai igienic decât transportul public”, a explicat acesta.

Băsescu: „Florin Cîţu ar trebui să angajeze un comunicator”

Nu în ultimul rând, Traian Băsescu susţine că este nevoie de o persoană care să comunice deciziile luate. Astfel, el îi recomandă lui Florin Cîţu angajarea unui comunicator care să explice şi apoi să prezinte concluziile luate de autorităţi.

„Problema e încrederea populaţiei în deciziile anunţate. Cea mai mare eroare este anunţarea lor răstită. Aşa am făcut şi eu cu scăderea salariilor. Aceasta este cea mai mare greşeală în parteneriat cu populaţia. Citu ar trebui să angajeze un comunicator care să explice, apoi să prezinte concluziile, comunicarea lor răstită nu merge”, a mai spus fostul preşedinte al României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite