Tăriceanu se vrea înapoi în PNL: Nu am trădat PNL. Sunt revoltat de atitudinea lui Antonescu. Este nevoie de un Congres extraordinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le transmite o scrisoare deschisă foştilor săi colegi liberali, prin care arată că actuala conducere, sub tutela lui Crin Antonescu, este deficitară, de aceea este nevoie de un Congres extraordinar care să schimbe politica PNL.

„Fiind alături de Partidul Naţional Liberal de 25 de ani, trebuie să recunosc că sunt revoltat de evenimentele din ultima vreme, de atitudinile şi poziţiile autoritare manifestate de domnul Antonescu. Am fost 5 ani preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi îmi aduc aminte de criticile dure şi uneori deplasate pe care actualul preşedinte al PNL mi le-a adus. Însă eu niciodată nu am luat în considerare varianta excluderii acestuia din partid pentru că a fi liberal înseamnă a-ţi exprima liber părerea, înseamnă să îţi sacrifici mândria personală pentru dreptul colegului tău de a te critica“, se arată în scrisoarea lui Tăriceanu.

Fostul premier explică colegilor săi şi decizia sa de a părăsi PNL. „Hotărârea mea de a renunţa vremelnic la calitatea de membru nu a însemnat o trădare a adevăratului Partid Naţional Liberal şi nici o abandonare a principiilor şi valorilor care stau la baza acestuia. Plecarea mea a însemnat dezacordul unui vechi liberal faţă de modul în care este condus acum partidul, cu lipsă de viziune şi politica pumnului în gură“, mai spune Tăriceanu.


Totodată, preşedintele Senatului arată că este adeptul intrării la guvernare a PNL, în cadrul proiectului USL.  „Cred că prezenţa PNL în Guvernul USL este mandatul pe care alegătorii ni l-au dat în 2012. Sunt adeptul acestei soluţii şi nu a celei de a preda partidul lui Traian Băsescu, cel care, începând din 2005, a făcut totul ca să îl distrugă. Direcţia pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres Extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai. Soarta partidului trebuie decisă de toţi liberalii într-o dezbatere vie şi liberă şi nu de câteva persoane în spatele unor uşi închise“, a mai precizat Tăriceanu.

Citeşte şi:

Tăriceanu: Mă aştept la susţinere din partea unor foşti colegi. Cine sunt liberalii care îl vor şef la Senat

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost propus, luni, de către USD, drept candidat pentru postul de preşedinte al Senatului, rămas liber în urma demisiei lui Crin Antonescu. Tăriceanu a tulburat deja apele în PNL şi a subliniat că se aşteaptă la sprijinul unor liberali, iar reacţiile pozitive n-au întârziat să apară.

E oficial: Călin Popescu Tăriceanu este noul preşedinte al Senatului

Călin Popescu Tăriceanu, susţinut de grupul parlamentar PSD, de grupul PC, dar şi de UDMR, a fost votat astăzi pentru a prelua funcţia de preşedinte al Senatului.

Ponta: Dacă viitorul preşedinte va fi de centru-stânga, premierul obligatoriu să fie centru-dreapta

Liderul PSD, Victor Ponta, susţine că nu se gândeşte să candideze la Preşedinţie, deoarece vrea să rămână la şefia Guvernului, şi afirmă că, în opinia sa, dacă viitorul preşedinte va fi de centru-stânga, cum îl consideră pe Sorin Oprescu, premier trebuie să fie un politician de centru-dreapta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite