Tăriceanu: Principalele ameninţări la adresa securităţii, derapajele de la democraţie ale unor aliaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că principalul duşman al securităţii, fie regională sau mondială, este guvernarea autoritară şi a precizat că una dintre principalele ameninţări la adresa securităţii regionale ori globale ar putea fi tentaţia de a închide ochii la derapajele de la democraţie ale unor aliaţi, în numele unor interese superioare.

„Securitatea nu este doar o chestiune de înzestrare şi cooperare strategică şi militară, ci poate, în primul rând, una de consolidare şi promovare a democraţiei. Pacea nu este eternă atunci când este încheiată între republici ce se autoguvernează liber şi democratic. Principalul duşman al securităţii, fie aceasta regională sau mondială, este guvernarea autoritară. Când într-o ţară este suprimat un drept sau dispare o libertate, ordinea internaţională devine mai nesigură“, a afirmat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a precizat că s-ar putea, în viitorul imediat, ca una dintre principalele ameninţări la adresa securităţii regionale ori globale să fie tentaţia de a închide ochii la derapajele de la democraţie ale unor aliaţi.

„S-ar putea, în viitorul imediat, ca una dintre principalele ameninţări la adresa securităţii regionale ori globale să fie propriul nostru pragmatism, tentaţia de a închide ochii la derapajele de la democraţie ale unor aliaţi, în numele unor interese superioare de ordin străin, strategic sau economic“, a mai spus Tăriceanu.

Şefii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare ale României din străinătate participă, începând de marţi, la Bucureşti, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, eveniment dedicat mizelor politicii externe a României, care se desfăşoară în fiecare an în preajma zilei de 1 septembrie, Ziua Diplomaţiei Române.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite