Tăriceanu, despre excludere: „Este de domeniul absurdului, ar însemna că am comis un delict de opinie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre o posibilă excludere a sa din PNL FOTO Arhiva Adevărul
Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre o posibilă excludere a sa din PNL FOTO Arhiva Adevărul

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat că o posibilă excludere a sa din PNL, ar fi „de domeniul absurdului”, menţionând că în acest caz ar însemna că a comis „un delict de opinie”, care era sancţionabil în perioada comunistă.

Tăriceanu a fost întrebat, într-o emisiune a postului România TV, cum vede declaraţiile unor lideri ai PNL care au cerut excluderea sa din partid, după ce a anunţat că doreşte introducerea unor alegeri primare pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale.

„Dacă în PNL o propunere ajunge să fie comentată în acest fel, mi se pare regretabil, pentru că ar însemna că facem un pas uriaş înapoi, în care începem să funcţionăm pe baza a ceea ce exista demult, în perioada comunistă, şi anume delictul de opinie. Acesta ar fi un delict de opinie, da? Nu suntem toţi făcuţi la fel, nu suntem toţi egali, nu putem să vedem lucrurile la fel, avem dreptul să ne exprimăm. Nu am încălcat cu nimic Statutul venind cu o propunere, nu văd unde”, a explicat Tăriceanu.

Fiind întrebat dacă se aşteaptă să se ajungă la excluderea sa din PNL, fostul lider a răspuns: „Nu, sincer să fiu această discuţie mi se pare de domeniul absurdului”.

Referitor la acuzaţiile legate de faptul că ieşirile sale publice s-ar suprapune peste cele ale unor susţinători ai lui Traian Băsescu, Tăriceanu a ţinut să puncteze faptul că în această privinţă nu primeşte lecţii.

"Multe lucruri pot să accept, nici eu nu cred că am toate calităţile necesare, dar lecţii de antibăsism nu primesc. Adică în adversitatea în care am fost eu cu Băsescu şi în conjunctura politică de atunci, acum totuşi sunt două partide, USL a câştigat, e foarte uşor să-i ţii faţă lui Băsescu, nu acelaşi lucru era atunci şi. cu toate acestea, PNL a reuşit mergând singur la alegeri, atenţie, nu într-o alianţă, în anul 2008, să obţină un scor onorabil, care era egal cu cel obţinut cu patru ani mai înainte în pofida acestor dispute, lupte, confruntări", a explicat Tăriceanu, citat de „Mediafax”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a încălcat „grav Statutul” partidului prin ieşirile sale publice. Antonescu a fost întrebat dacă susţine ideea excluderii din partid a fostului premier PNL, având în vedere declaraţiile publice ale mai multor lideri ai partidului.

„Eu nu împărtăşesc ideea excluderii. Am pledat şi împotriva propunerii de excludere a domnului Chiliman. Tot ce-mi doresc este ca în acest Congres să discutăm şi să decidem tot ce e de decis, inclusiv o punere în discuţie a acestei candidaturi (la prezidenţiale, n.r.) de către domnul Tăriceanu. Înţeleg şi de la domnul Tăriceanu că sunt mulţi, dar nu putem să aflăm un nume. Cu excluderi sau fără - eu nu susţin o asemenea propunere - totuşi partidul acesta are dreptul la stabilitate şi la seriozitate în faţa alegătorilor", a susţinut Antonescu.

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a propus, vineri, organizarea unor alegeri interne în PNL, în 2014, pentru stabilirea candidatului la Preşedinţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite