Tariceanu, despre o canditură pe listele PSD: Cine îşi freacă lăbuţele că scapă de noi să-şi pună pofta în cui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu respinge ideea de a candida pe listele PSD şi se arată mai degrabă în favoarea unei alianţe. Cu toate astea însă, acesta subliniază că „cine îşi freacă lăbuţele că scapă de noi trebuie să-şi pună pofta în cui”.

„Continuă „fake news-urile” din campania electorală. Ultimul pe care l-am văzut este că aş candida la alegerile parlamentare pe listele PSD! 

Realitatea este mai simplă: sunt cel care am susţinut şi susţin că ar fi benefică o alianţă ALDE, PSD şi Pro România ca o construcţie care se poate opune mai eficient dictaturii PNL-iste. Dacă această alianţă nu se poate face nu este din cauza noastră şi nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică. ALDE va rămâne apărătorul drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului şi al nevoii de a fi respectată legea. Vom continua să ne opunem încălcării Constituţiei de către dl Iohannis şi îl vom sancţiona în orice mod vom putea. Aşa că cine îşi freacă lăbuţele că scapă de noi trebuie să-şi pună pofta în cui. Ţineţi minte trei cuvinte: ALDE merge înainte”, a relatat Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Adevărul a scris ieri că PSD nu va face alianţă cu ALDE, PPUSL sau ProRomânia la alegerile parlamentare din decembrie, potrivit unor surse politice. Însă pe listele PSD vor candida, la bucată, membri ALDE şi PPUSL. Călin Popescu Tăriceanu e în discuţii avansate cu Marcel Ciolacu, în timp ce Dan Voiculescu, patronul Antena 3, cere mai multe locuri eligibile în schimbul susţinerii mediatice, susţin sursele citate.

Liderii PSD au decis: partidul va merge singur la alegerile parlamentare, nu în alianţă cu formaţiuni-breloc. Decizia va fi anunţată marţi, când e programată şedinţa Consiliului Politic Naţional (CPN), fost CEX. Totuşi, pe listele PSD vor candida şi politicieni din afara partidului. „Vor fi patriu-cinci de la ALDE, în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu”, susţin surse din conducerea PSD pentru Adevărul.

Liderul ALDE ar putea primi un loc eligibil din partea PSD Bucureşti, organizaţie condusă de Gabriela Firea. Primarul general speră că Tăriceanu va reuşi să rupă din electoratul lui Nicuşor Dan la alegerile locale, astfel încât să pună umărul la realegerea sa ca primar.

Vezi şi: Surse. Tăriceanu ar putea candida pe lista PSD la parlamentare. Dan Voiculescu negociază dur cu Ciolacu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite