Suspendacii – partea a III-a

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescent politic întârziat, Călin Popescu Tăriceanu propune o a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. De ce-o face? Aş avea un răspuns scurt dar s-ar numi jignire. Oricum, nu de deştept.

Nu mai e nici un secret că Tăriceanu şi partidul său sunt ajutaţi de PSD în tot ce întreprind. Scaunul de şef al Senatului i-a fost vârât sub fund fostului preşedinte al PNL de socialişti, ordonanţa traseiştilor a fost făcută şi pentru umflarea legală a PRL cu primari – mutantul social-liberal format doar din migratori, semnăturile pentru candidatura lui CPT vin – în parte – şi de la şoşonarii PSD-ului. 

Mereu a avut nevoie PSD-ul de-o mână cu care să-şi facă treaba murdară, cu care să mestece în rahat fără să se mânjească. De două ori – la anterioarele suspendări – PSD-ul l-a folosit pe Dan Voiculescu. Dar, cum „mogulul“ este indisponibil câţiva ani buni din cauză de gratii, au găsit alt mercenar obsedat de vânătăile rămase după vechile contacte cu Traian Băsescu.

După ce au ochit vanitatea şi dorinţa de răzbunare care-l mână în luptă pe Călin Popescu Tăriceanu, pesediştii n-au mai avut nevoie decât de vreo două-trei promisiuni care să-l monteze. Căline, te facem prim-ministru, îţi dăm pe mână un mic partid liberal cu motor puternic, ca o motocicletă nou-nouţă, pe care să-l călăreşti în voie pe drumul Constituţional către Guvern. 

Un pasionat de viteză cu mintea odihnită atât aşteaptă, provocarea. Şi când vine, el se urcă rapid în şa, îşi ia vânt, calcă acceleraţia la podea şi pleacă în trombă fără să se gândească la primul copac în care se va înfige. Cursa ilegală de viteză a suspendării poate începe, poliţiştii sunt trimişi la alte „evenimente“ de către domnul Oprea.

Încă o suspendare a lui Traian Băsescu poate fi, după primele două eşecuri, un bumerang care-i poate pocni în cap fix pe cei care o vor iniţia. Greaţa oamenilor de manevrele politicienilor este la cote de alarmă şi un nou circ nu va face decât să aducă la vot o populaţie exasperată de întreţinuţii din partide care se joacă pe banii contribuabililor. Dacă PSD-ul şi-a propus să aducă la urne poporul furios, trebuie să se gândească şi la faptul că nu ştii ce poate face omul la nervi. Şi cu cine votează.

Dintr-o cursă prezidenţială previzibilă, o suspendare ar putea răsturna masa şi poate da peste cap calculele pe care şi le fac „strategii“ când analizează următorul vot într-o atmosferă calmă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite