Surse: Pe cine vrea să pună Dragnea în locul lui Negrescu la Afaceri Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Ana Birchall are cele mai mari şanse să preia Ministerul Afacerilor Europene, după demisia lui Victor Negrescu, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Ana Birchall a mai ocupat această funcţie în Guvernul Grindeanu. Liderul PSD Liviu Dragnea are pe listă şi o variantă-surpriză: Mircea Geoană, pe care încearcă asiduu să-l aducă în Guvernul Dăncilă. Demisia lui Negrescu încă nu a ajuns la Cotroceni.

Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a demisionat vineri din Guvern, dar duminică a anunţat că e pregătit pentru o nouă săptămână de lucru. Prea târziu. Premierul Dăncilă i-a tăiat deja atribuţiile. Decizia lui Negrescu de a renunţa are la bază mai multe motive: reproşurile lui Liviu Dragnea, relaţia tensionată cu alţi miniştri, apropierea de liderii europeni care au criticat PSD, slaba organizare a preşedinţiei UE.

Surse din conducerea PSD au sintetizat, pentru „Adevărul“, demisia  a lui Negrescu: „L-au lăsat nervii“. De ce l-au lăsat nervii? Explicaţiile sunt multiple şi au fost prezentate de Adevărul.

La Consiliul Afaceri Generale al Uniunii Europene, reuniune care are loc luni la Bruxelles, unde participă miniştrii pentru afaceri europene din statele membre UE, România este reprezentată de ambasadorul Luminiţa Odobescu, reprezentantul permanent al României la UE. Luminiţa Odobescu îl înlocui pe Victor Negrescu, cel care a demisionat vineri din Guvern ca urmare a presiunilor lui Liviu Dragnea, după cum a explicat Adevărul.

Consiliul Afaceri Generale al Uniunii Europene se întruneşte luni cu mize extrem de importante  pe agendă: statul de drept din Polonia şi Ungaria, Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, precum şi foaia de parcurs pentru semestrul european 2019 prezentată de preşedinţia austriacă şi română.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite