Surse: Iohannis, întâlniri cu Merkel şi Macron după vizita la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis a fost primit de Donald Trump la Casa Albă
Klaus Iohannis a fost primit de Donald Trump la Casa Albă

Preşedintele Klaus Iohannis are programată săptămâna viitoare, în perioada 19 - 20 iunie, o vizită la Berlin, au declarat pentru Agerpres surse oficiale. De asemenea, în marja Consiliul European de la Bruxelles, şeful statului va avea o întrevedere şi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Potrivit surselor Agerpres, şeful statului va avea întrevederi cu omologul său german, Frank Steinmeier, şi cu cancelarul Angela Merkel.

Şeful statului român va fi primit luni, 19 iunie,  la ora locală 17:30, la Palatul Bellvue, unde după ce va semna în cartea de onoare, va avea convorbiri cu preşedintele Steinmeier.

De asemenea, în marja Consiliului European de la Bruxelles, care va avea loc în perioada 22 — 23 iunie, preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu şeful statului francez, Emmanuel Macron.

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, Klaus Iohannis fiind primul lider din Europa de Est care a fost primit de noul preşedinte american. Cei doi preşedinţi au susţinut o declaraţie de presă comună în Rose Garden, spaţiul exterior Biroului Oval de la Casa Albă. Trump l-a felicitat pe Iohannis pentru modul în care susţine lupta anticorupţie din Romania şi statul de drept.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite