Surse: Dragnea stabileşte luni noul şef al ASF, o sinecură de 14.000 de euro pe lună. Cine se bate pentru funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Executiv (CEX) al PSD, controlat de Liviu Dragnea, va stabili în şedinţa de luni cine va fi noul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), una dintre sinecurile extrem de râvnite, datorită salariului de peste 14.000 de euro lunar. Favorit pleacă Leonardo Badea, actualul şef al ASF, protejatul lui Liviu Dragnea, însă şi Viorel Ştefan, încă vicepremier, trage sfori în partid, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

Leonardo Badea a fost numit la şefia ASF în vara anului trecut, doar pe un rest de mandat, după ce majoritatea PSD-ALDE l-a revocat din funcţie pe Mişu Negriţoiu, numit, în noiembrie 2013, pe un mandat de cinci ani. Acum, Parlamentul urmează să aleagă o nouă conducere. Surse politice susţin că Badea are mari şanse să rămână în fruntea instituţiei, de această dată pentru un mandat plin, în condiţiile în care se bucură de sprijinul liderului PSD. „Dragnea i-a promis de anul trecut că îl va lăsa pentru un mandat întreg, de cinci ani. Problema e că şi Viorel Ştefan îşi doreşte să fie şef la ASF, aşa că e cam greu pentru Dragnea să-i găsească lui Badea o nouă funcţie atât de bine plătitiă. Să nu uităm că Badea a demisionat din Parlament ca să ajungă şef la ASF. Acum ar rămâne pe dinafară”, susţin surse din PSD pentru „Adevărul”.

Leodardo Badea a fost senator PSD între 2012 şi 2016, iar la alegerile parlamentare din urmă cu doi ani a fost ales deputat de Dâmboviţa. A demisionat din Parlament după numai 6 luni de mandat, ca să meargă la ASF. Ce l-a determinat să facă această alegere? Banii.

Anul trecut, Leonardo Badea a avut un venit lunar de 65.166 lei, echivalentul a 14.259 de euro, o leafă de peste 10 ori mai mare decât cea de parlamentar. Câştigul lunar încasat de Leonardo Badea la ASF este comparabil cu cel al guvernatorului BNR Mugur Isărescu care are un venit lunar de 14.355 de euro.

Viorel Ştefan e vicepremier fără portofoliu şi ar vrea să plece din Guvern din cauza neînţelegerilor cu Darius Vâlcov, susţin surse din conducerea PSD pentru „Adevărul”. Vâlcov, condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare pentru corupţie, este consilierul premierului Viorica Dăncilă şi sfetnicul lui Liviu Dragnea pe probleme fiscale.

Viorel Ştefan a intrat în PSD în urmă cu 25 de ani, a avut mai multe mandate de senator şi deputat, şi este unul idntre cei mai respectaţi finanţişti din Parlament. „Dacă liderii din CEX vor vota după cum le spune conştiinţa, Viorel Ştefan ar câştiga fără probleme. Dar totul depinde de Dragnea”, susţin sursele citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite