UPDATE Stelian Fedorca, eliberat din postul de secretar de stat de la Educaţie după ce ANI l-a declarat incompatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Fedorca (centru) a fost eliberat de premier din funcţie
Stelian Fedorca (centru) a fost eliberat de premier din funcţie

Stelian Fedorca, prezentat de Agenţia Naţională de Integritate ca fiind în incompatibilitate, dar care a anunţat că va contestat raportul deoarece îl consideră "lipsit de profesionalism şi denotă rea credinţă", a fost eliberat de premierul Ponta din postul de secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Acesta consideră firească decizia premierului.

UPDATE: Stelian Fedorca consideră firească decizia premierului Victor Ponta de a-l înlocui, precizând însă că va continua demersurile de contestare a raportului Agenţiei în ceea ce îl priveşte, arată Mediafax.

Fedorca a declarat joi seară, că este firească decizia premierului câtă vreme a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

El a adăugat însă că va continua demersurile de contestare a raportului ANI prin care a fost găsit incompatibil şi pe care îl consideră că este "lipsit de profesionalism şi denotă rea credinţă".

Decizia de eliberare din funcţie a fost semnată joi de şeful Guvernului.

Stelian Fedorca a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei la data de 16 mai 2012.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, luni, că Stelian Fedorca a fost în incompatibilitate din septembrie 2007, întrucât a ocupat funcţiile de director-consilier în Ministerul Educaţiei şi apoi secretar de stat în Ministerul Educaţiei, simultan cu cea de director al Colegiului "Mihai Eminescu".

Potrivit Agenţiei, în perioada 1 septembrie 2007 - 25 aprilie 2010, Stelian Victor Fedorca a deţinut, simultan, atât funcţia publică de director-consilier în cadrul Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, cât şi funcţia de director al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", Bucureşti, încălcând astfel dispoziţiile articolului 94, alineatele 1 şi 2, litera a din Legea 161/200.

Totodată, în perioada 16 mai 2012 - 1 februarie 2013, Fedorca a fost în incompatibilitate întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de secretar de stat în Ministerul Educaţiei, pe cea de director al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", cât şi calitatea de comerciant în cadrul "Fedorca Stelian Victor Persoană Fizică Autorizată", încălcând astfel dispoziţiile articolului 84, alineatul 1, litera g şi alineatul 2 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite