Siegfried Mureşan: Rezoluţia spune clar să oprim intrarea în vigoare a modificărilor aduse legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan. FOTO Eduard Enea
Siegfried Mureşan. FOTO Eduard Enea

Siegfried uMureşan, europarlamentar al PNL şi purtător de cuvânt al PPE, a precizat că votul de azi privind moţiunea împotriva României e unul simbolic, arătând că PSD şi ALDE sunt izolate şi e trimis un mesaj referitor la oprirea intrării în vigoare a modificărilor la legile Justiţiei şi a Codurilor Penale.

„Rezoluţia adoptată astăzi de Parlamentul European înseamnă că Parlamentul European este alături de românii care de doi ani de zile ies în stradă şi cer dreptate, valori europene şi bună guvernare.  Arată că propaganda PSD-ALDE care spune că cei 500 de mii de oameni care ies la proteste greşesc şi că numai Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Tudorel Toader ar avea dreptate a eşuat“, a declarat Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE. 

De asemenea, eurodeputatul liberal precizează că trimis şi un apel clar: „Rezoluţia şi Raportul MCV de astăzi vor spune foarte clar următorul lucru: opriţi intrarea în vigoare a modificărilor aduse la legile justiţiei, la Codul Penal, la Codul de Procedură Penală. Numiţi procurori şefi la DNA într-o procedură serioasă, nu în această mascaradă a lui Tudorel Toader. Ţineţi cont de opinia CSM la numiri şi la demiteri de procurori şefi. Faptul că această rezoluţie a fost adoptată cu o majoritate atât de largă arată că Parlamentul European este de partea românilor care vor justiţie şi dreptate. Instituţiile UE şi PE înţeleg exact situaţia din România. Acest vot, mai ales că a fost dat de toate familiile pro-europene, de socialişti, de populari, de liberal-democraţi şi de Verzi nu poate fi ignorată de majoritatea parlamentară de la Bucureşti.“, a completat Mureşan. 

Mai mult, Mureşan consideră că votul arată că PSD şi ALDE sunt rupte de Europa. „Semnificaţia votului de astăzi nu are doar o valoare simbolică, acest vot arată că guvernul PSD-ALDE este izolat în Europa şi că nu este capabil să obţină nimic pentru România şi pentru români la nivel european în următoarele luni de zile. Asta s-a văzut la vot. În timp ce socialiştii europeni şi grupul ALDE au votat alături de noi, pesediştii şi partidul domnului Tăriceanu au fost izolaţi în propriile lor familii politice. Nu vor putea obţine nimic pentru România în următoarele luni. Şi mai fac o predicţie, după votul de astăzi şi după raportul MCV de astăzi, Bulgaria va intra în zona Schengen înaintea României. Bulgaria va avea MCV-ul ridicat înaintea României şi Bulgaria va intra în zona euro înaintea României. Cred că românii merită mai mult“, a mai afirmat liberalul

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite