Senatul a luat act de demisia lui Gabriel Oprea şi a vacantat mandatul de senator al acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Senatului a luat act, marţi, de demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de senator, în absenţa acestuia din sala de plen. În urma acestei demisii postul de senator din circumscripţia Bucureşti a devenit vacantă, după ce hotărârea de vacantare a fost primit 80 de voturi „pentru“.

Hotărârea de vacantare a postului de parlamentar deţinut de Gabriel Oprea a fost aprobată de Senat cu unanimitate de voturi, 80 de voturi „pentru“ Gabriel Oprea nu a participat la şedinţa de marţi a plenului Senatului.

Pe 19 septembrie, senatorii au votat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. După această decizie, au fost organizate proteste de stradă.

Iniţial, Gabriel Oprea a transmis preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, o cerere privind reluarea votului în cazul solicitării DNA referitoare la începerea urmăririi sale penale pentru ucidere din culpă. Ulterior, Oprea a decis să demisioneze. 

„Subsemnatul Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, în conformitate cu dispoziţiile art. 70 alin. 2, teza a II-a din Constituţia României, înţeleg să demisionez din această funcţie începând cu data de 1 octombrie 2016", se arăta în cererea senatorului, de care a luat act Biroul permanent, depusă la 26 septembrie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite