UPDATE Senatorii au amânat pentru marţi dezbaterea proiectului Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul privind exploatarea de la Roşia Montană, contestat FOTO Eduard Enea
Proiectul privind exploatarea de la Roşia Montană, contestat FOTO Eduard Enea

Proiectul Guvernului privind exploatarea minieră de la Roşia Montană va fi dezbătut, marţi, în şedinţa de plen a Senatului.

Deşi proiectul Guvernului privind exploatarea minieră de la Roşia Montană figura pe ordinea de zi a Senatului, timpul dedicat şedinţei a expirat înainte ca acesta să fie dezbătut. 

Parlamentarii reiau dezbaterea marţi, de la ora 9.00. 

Săptămâna trecută, Comisia parlamentară specială a avizat negativ proiectul Guvernului privind exploatarea minieră de la Roşia Montană şi a formulat o serie de recomandări care vizează desecretizarea licenţei şi crearea unui cadru legislativ cât mai larg referitor la proiectele miniere auro-argentifere.

La finalul ultimei şedinţe a forului, preşedintele Comisiei, senatorul PSD Darius Vâlcov,  a declarat că raportul va fi înaintat Biroului Permanent al Senatului, urmând să fie introdus pe ordinea de zi a plenului pentru a fi dezbătut.

Totodată, Vâlcov a subliniat că raportul “este o sesizare în sine” şi urmează să fie pus la dispoziţia Parchetului.

“Noi punem raportul la dispoziţia Guvernului şi a Ministerului Justiţiei, care sperăm să analizeze foarte bine şi să-l pună la dispoziţia Parchetului. Dacă dumnealor vor sesiza că sunt aspecte care trebuie cercetate, să le cerceteze. Raportul este o sesizare în sine, nu facem noi sesizări separate”, a conchis el. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite