Scandalul presupuselor arme nucleare transferate din Turcia: Ponta cere anchetă parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier, Victor Ponta, a cerut, joi, în cadrul grupului parlamentar PSD să fie susţinută înfiinţarea unei comisii de anchetă în Parlament cu privire la ştirea despre mutarea armelor nucleare din Turcia în România, publicată de Euractiv.

„Nu există nicio anchetă. I-au arestat p-ăia cu puştile de vânătoare. Pentru bombele nucleare nu există anchetă. Atunci, să facă Parlamentul. Mi-am informat grupul, ca să nu fac eu propunerea şi grupul să fie contra”, a spus Victor Ponta. 

Fostul premier Victor Ponta califică drept „ştire falsă“ informaţiile potrivit cărora SUA ar fi început transferul de arme nucleare staţionate în Turcia spre România şi solicită autorităţilor în drept să ia urgent toate măsurile necesare şi să informeze opinia publică.

„Această ştire falsă (o minciună grosolană) dată de EurActiv.com este cu adevărat de natură să afecteze grav siguranţa naţională a României! Reacţia promptă a MAE de a demonta această dezinformare e bine-venită, dar nu cred că este de ajuns (mulţi oameni nu mai citesc dezminţirea oficială — şi unii probabil oricum nu-i cred pe cei de la MAE)!", a scris Ponta, la 18 august, pe pagina sa de Facebook.

În opinia acestuia, „este clar nevoie de o acţiune legală contra autorilor şi de o analiză a modului în care a fost construită această ştire“.

„Eu am motive să cred că fost concepută într-un «laborator» din străinătate (poate Moscova?!), dată unui «tovarăş» de la Euractiv.com şi plasată în România printr-o reţea deja folosită anterior“, a mai afirmat Ponta. 

Citeşte şi: 

Dragnea, despre tema relocării armamentului nuclear: Se caută pretexte pentru a pune România în situaţii dificile

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că, în ultima perioadă, se caută pretexte pentru a pune România în situaţii dificile, dând exemplu în acest sens ştirea SkyNews şi cea referitoare la relocarea armamentului nuclear.

ANALIZĂ George Friedman: De ce ştirea EurActiv despre mutarea armelor nucleare în România nu poate fi adevărată

Acum două zile a apărut un articol pe EurActiv.com care susţinea că Statele Unite transferau în România armele nucleare pe care le depozita în Turcia. Materialul a citat două surse anonime.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite