Scandalul dezinfectanţilor: Iohannis şi Cioloş au convenit să fie modificată legislaţia achiziţiilor publice în domeniul sanitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş FOTO presidency.ro
Preşedintele Klus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş FOTO presidency.ro

În urma unei întâlniri avute la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au convenit că se impune adoptarea unui nou set de norme de control şi testare a dezinfectanţilor şi condiţiilor din spitale.

„Preşedintele României se află în permanentă legătură cu Premierul pentru a evalua criza din sistemul sanitar, deciziile care se iau pentru a rezolva situaţiile de urgenţă, precum şi planul de măsuri care trebuie aplicat în vederea gestionării pe termen mediu şi lung a problemelor din Sănătate“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

În urma discuţiilor, cei doi oficiali au convenit că este necesară modificarea achiziţiilor publice în domeniul sanitar. „Pentru ca incoerenţa şi absenţa unor proceduri clare să nu mai conducă la situaţii de genul celei existente în acest moment, cei doi oficiali au convenit că se impune adoptarea unui nou set de norme de control şi testare a dezinfectanţilor şi a condiţiilor de sanitaţie în spitale. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis şi Premierul Dacian Cioloş au stabilit că este rapid nevoie de modificarea legislaţiei achiziţiilor publice în domeniul sanitar, pentru a asigura un mai bun control al calităţii produselor achiziţionate în spitalele publice din România. Standardizarea achiziţiilor va conduce la dotarea unităţilor sanitare cu materiale conforme care nu pun în pericol viaţa oamenilor“, se mai arată în sursa citată.

Iohannis şi Cioloş au discutat şi despre pregătirea summitului NATO, care va avea loc la Varşovia. „În ceea ce priveşte Summitul NATO din iulie, cei doi oficiali au luat în discuţie principalele obiective pe care ţara noastră trebuie să le urmărească în pregătirea reuniunii, precum şi demersurile necesare pentru atingerea acestora. Discuţiile de astăzi au loc inclusiv în contextul întrevederilor de substanţă avute în ultima perioadă cu înalţi oficiali SUA şi NATO. Mandatul pe care România îl va susţine la Varşovia va fi supus validării în cadrul viitoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării“, mai precizează Preşedinţia

La întâlnirea de astăzi au mai participat ministrul Apărării Mihnea Motoc, ministrul de Externe Lazăr Comănescu, consilierul prezidenţial – Departamentul Securităţii Naţionale,Ion Oprişor, şi consilierul prezidenţial – Departamentul Politică Externă, Bogdan Aurescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite