Rovana Plumb spune că liderii coaliţiei de guvernare au decis cum vor trece  Codul Fiscal. Ponta: Vom căuta o soluţie constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Proaspăt întors din Turcia, premierul Victor Ponta spune că Guvernul nu s-a decis încă în privinţa adoptării Codului Fiscal, deşi Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD, a spus că liderii coaliţiei de guvernare s-au pus de acord, ieri, asupra unei soluţii, însă anunţul trebuie să-l facă premierul.

„Respingerea Codului ‪#‎Fiscal‬ este o decizie 100% politică greşită, care afectează dezvoltarea noastră economică. E bine că avem acum Codul de procedură fiscală, dar e rău că nu avem Codul Fiscal. Avem căruţa, dar nu avem caii! Codul Fiscal este un document bun pe termen lung, care a fost votat de toată lumea. Vom căuta o soluţie constituţională pentru a-l adopta până la 1 septembrie, pentru că aşteaptă toţi cei care investesc, care creează locuri de muncă şi care au contribuit la creşterea ‪#‎economică‬“, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Premierul Victor Ponta i-a convocat, luni, la sediul PSD, pe liderii coaliţiei de guvernare pentru a decide calea de urmat în privinţa Codului Fiscal, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a retrimis, spre reexaminare, în Parlament. Chiar înainte de începerea şedinţei, şefa interimară a PSD, Rovana Plumb, a anunţat însă că Ponta a plecat din nou în Turcia pentru un control.

Rovana Plumb a declarat, la finalul şedinţei, că o decizie privind Codulul Fiscal a fost luată, cu unanimitate de voturi, în şedina coaliţiei de guvernare, dar că aceasta va fi anunţată de premierul Victor Ponta, când acesta se va întoarce în ţară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite