Reacţii politice după moartea Regelui Mihai. Iohannis: E o zi foarte tristă pentru România şi pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Mihai a murit marţi, la ora 13.00. Mai mulţi lideri politici, printre care Klaus Iohannis, Liviu Dragnea şi Gabriela Firea, şi-au exprimat regretul faţă de decesul monarhului care a condus România în perioada 1940-1948.

„O zi tristă pentru România şi pentru români. A trecut în nefiinţă Regele Mihai. Dumnezeu să-l ierte. A fost una din cele mai mari personalităţi ale României. A scris cu litere mari istoria România. E o mare pierdere pentru România, pentru români. Condoleanţe tutror membrilor Casei Regale. România va organiza toate ceremoniile aşa cum se cuvine şi cu siguranţă vom avea şi zile de doliu naţional“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Reacţia preşedintelui Klaus Iohannis la moartea Regelui Mihai

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat marţi, într-o postare pe Facebook, profund întristat de vestea morţii regelui Mihai, spunând că testamentul politic al fostului monarh este limpede şi trebuie urmat de toţi, indiferent de convingerile politice.

„Sunt profund întristat de vestea morţii Regelui Mihai!  Lunga sa suferinţă nu a putut atenua şocul acestei veşti. Aceasta este dovada cea mai palpabilă a prezenţei Regelui Mihai în sufletele noastre, a importanţei sale pentru noi, românii. Golul pe care îl lasă în urmă este imens. Imensă este însă şi contribuţia Regelui în Cel De-al Doilea Război Mondial şi în salvgardarea destinului românesc.  Regele Mihai a luptat pentru o Românie întreagă, democratică şi europeană, care-şi respectă propria tradiţie şi propriile valori naţionale. Testamentul său politic este limpede şi nu avem decât să-l urmăm toţi, indiferent de convingerile politice! Dumnezeu să-l odihnească!“, a afirmat Liviu Dragnea.

Primarul Capitalei Gabriela Firea afirmă, într-o postare pe Facebook, că spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor şi reper moral pentru generaţiile ce vor urma.„A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor şi reper moral pentru generaţiile ce vor urma...Dumnezeu să Vă aibă în pază, Majestate!“, scrie Firea pe Facebook.

Regele Mihai a murit. Cel din urmă suveran al românilor avea 96 de ani FOTO

Regele Mihai a murit. Povestea de iubire fără egal dintre ultimul suveran al României şi aleasa inimii sale

Casa Regală a prezentat linia de succesiune: cine va prelua conducerea

Regele Mihai a murit. Istoria celor 66 de ani de monarhie. Cel din urmă suveran al românilor: „Am plecat cu moartea-n suflet”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite