Reacţia jurnalistului Charlie Ottley după ce a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis: Am rămas fără cuvinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Charlie Ottley FOTO Oana Mihai
Charlie Ottley FOTO Oana Mihai

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de decorare pentru scriitorul, jurnalistul şi regizorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord Ottley Charlie şi secretarul general al Administraţiei Preşedinţiei Elene Papadopoulos Vassilis, transmite Administraţia Prezidenţială.

„În semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii ţării noastre, pentru înţelegerea şi interesul manifestate faţă de civilizaţia şi cultura românească, Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria F - „Promovarea culturii”, domnului Ottley Charlie, scriitor, jurnalist şi regizor, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

De asemenea, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la susţinerea şi promovarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Elenă, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Mare Cruce domnului Papadopoulos Vassilis, Secretar General al Administraţiei Preşedinţiei Elene, Ambasador al Republicii Elene la Bucureşti, 2016-2019”, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Charlie Ottley a declarat, într-o postare pe contul său de Facebook, că este foarte emoţionat şi că a rămas „fără cuvinte”. „Îi mulţumesc preşedintelui Klaus Iohannis pentru această uriaşă onoare şi pentru că mă consideră a face parte din ţara sa incredibilă”, a scris jurnalistul. 

Acesta a promovat România prin documentarele sale, fiind pasionat de oamenii şi peisajele din Transilvania. 

El a făcut o serie de reportaje în zone izolate din România pentru a promova turismul românesc la BBC. „Vrem să arătăm lumii că România nu înseamnă doar satele săseşti din Transilvania, aceleaşi pe care le vedem la expoziţii şi târguri de meşteşugari şi târguri de turism şi pliante cu Viscri şi Peleş şi mănăstirile pictate, toate sunt frumoase şi ar trebui vizitate”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite