Rareş Bogdan, despre „cazul microfonul“: În casa în care stă Carmen Dan înainte a locuit ataşatul economic al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan. FOTO Marian Iliescu
Rareş Bogdan. FOTO Marian Iliescu

Jurnalistul Rareş Bogdan a declarat că în aceeaşi apartament în care stă în prezent ministrul de Interne, Carmen Dan, înainte a locuit ataşatul comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti. Carmen Dan a afirmat, miercuri, faptul că în locuinţa sa a găsit un dispozitiv de înregistrare.

Rareş Bogdan, realizator al emisiunii „Jocuri de putere“, a precizat încă de miercuri seară că  în casa în care locuieşte acum ministrul Carmen Dan, înainte a stat ataşatul economic al SUA la Bucureşti. Joi, Rareş Bogdan a afirmat că după ce ataşatul comercial al Ambasadei SUA s-a mutat din apartament, cel mai probabil a avut loc o „dezinsecţie“ în termeni specifici SPP, astfel încât să nu mai existe aparatură de interceptare. 

„Vreau să vă spun că există mai multe piste. Sigur că potrivit informaţiilor pe care noi le deţinem, înainte de a locui doamna Carmen Dan, care locuieşte acolo de la sfârşitul lunii iunie, a locuit acolo ataşatul comercial al Ambasadei SUA, la Bucureşti. Foarte probabil, în momentul în care a părăsit apartamentul, a avut loc o „dezinsecţie“ în termeni specifici SPP. Nu putem exclude nimic, că e vorba de o cercetare penală în curs, ca doamna Carmen Dan să fie suspect într-un dosar şi DNA putea să planteze un dispozitiv de ascultare. Acasă putea să fie plantat acest dispozitiv în cazul în care doamna este parte dintr-un dosar", a spus jurnalistul. 

Totodată, nu trebuie exclus ca serviciile de informaţii din ţările vecine ca Turcia sau Serbia să fi pus acel dispozitiv, potrivit jurnalistului de la Realitatea. „Aflandu-ne în zona de granita cu Rusia, Turcia, Serbia, poate foarte simplu sa fi fost spionată de servicii ostile din ţări aflate în razboi deschis sau rece cu SUA", a mai spus acesta.

Nu în ultimul rând, Dragnea nu a exclus faptul că acest microfon ar putea fi pus de o firmă privată la cererea unor oameni din conducerea PSD, cum e Liviu Dragnea. 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a chemat miercuri poliţia la locuinţa sa, după ce a descoperit un dispozitiv de înregistrare. Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, spune că dispozitivul găsit la domiciliul demnitarului este unul „destul de comun, care nu este utilizat de serviciile de informaţii în general”. Costin Georgescu, fost şef al SRI, spune că aparatura este una care se folosea pe vremea lui Ceauşescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite