Rădulescu: Iohannis să denunţe public protocoalele cu SRI şi interceptările ilegale. În caz contrar, le cer colegilor mei să continuăm cu cererea de suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu spune că i-a trimis preşedintelui două solicitări de a denunţa protocoalele instituţiilor judiciare cu SRI şi de a se delimita de acestea, de a face publice toate incerceptările ilegale pe mandate pe siguranţă naţională şi de a denunţa echipele mixte care au colaborat pentru “anchetarea şi condamnarea oamenilor nevinovaţi”. Dacă va fi ignorat de Iohannis, Rădulescu va cere suspendarea sa din funcţie

"Eu am făcut nişte cereri care vor fi depuse oficial astăzi (marţi - n.r.) pentru că am constatat că în ultimii ani, şi în final ieri, prin revocarea doamnei Kovesi nu înseamnă că am făcut ceva. Nu am făcut absolut nimic, pentru că va fi înlocuită o persoană cu o altă persoană. Sistemul este acelaşi şi atunci, pentru că în aceşti ani de zile am văzut abuzuri extraordinar de mari şi neconstituţionale, şi împotriva drepturilor şi libertăţilor umane, am făcut nişte cereri. Primul lucru, îi cer preşedintelui României să denunţe public protocoalele şi să se dezică de aceste protocale încheiate între SRI şi toate instituţiile cu care au fost încheiate, să denunţe public toate interceptările ilegale pe siguranţă naţională şi să denunţe public echipele mixte care au participat împreună cu judecătorii la judecarea, anchetarea şi condamnarea oamenilor nevinovaţi. În caz contrar, dacă dânsul nu face acest lucru, înseamnă că acceptă statul paralel, continuă cu ceea ce a făcut şi atunci cer colegilor mei şi Coaliţiei să continuăm cu cererea de suspendare a preşedintelui României”, a declarat Cătălin Rădulescu.

De asemenea, el îi solicită ministrului Justiţiei să ceară instituţiilor “pe care le cunoaşte” să facă publice echipele de procurori şi judecători care au colaborat cu SRI.

Deputatul PSD le cere, totodată, procurorilor DIICOT să se dezică de şeful instituţiei, Daniel Horodniceanu, care "face abuz de putere" şi "poate fi incriminat la un anumit moment al vieţii lui".

“Cer ministrului Justiţiei să ceară tuturor forţelor şi instituţiilor pe care dânsul le cunoaşte să facă publice echipele de procurori şi judecători care au colaborat cu SRI. În acelaşi timp, domnului Hellvig îi fac aceeaşi cerere oficială, ca să arate public toţi procurorii şi judecătorii care în aceşti 8-10 ani au colaborat şi au făcut ehipe mixte împreună cu SRI. Cer procurorilor să se dezică de toţi procurorii care au făcut astfel de abuzuri, să îi facă publici dacă îi cunosc, iar cei din DIICOT să se dezică de procurorul Horodniceanu, care, prin ceea ce face, nu face decât un abuz de putere. Probabil că pentru asta poate fi incriminat la un anumit moment al vieţii lui”, a adăugat Cătălin Rădulescu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că discuţia privind declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis va continua în partid, el susţinând că şeful statului a semnat decizia de revocare a şefei DNA la 30 de zile de la decizia CCR, ci "nu de dragul Constituţiei, şi la presiunea unor calcule personale". "Dacă voia să o revoce o revoca de la început, nu-l oprea nimenji", a afirmat Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite