Radu Stroe reia tema suspendării lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Interne Radu Stroe FOTO Mediafax
Ministrul de Interne Radu Stroe FOTO Mediafax

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, consideră inacceptabil comportamentul preşedintelui Traian Băsescu legat de alegerile interne din PDL şi spune că s-ar putea lua în discuţie o nouă suspendare a şefului statului.

''Aseară  s-a petrecut un fapt, zic eu incredibil, inacceptabil, comportamentul dlui Băsescu. El este inacceptabil şi referitor la Constituţie, este inacceptabil şi referitor la băieţii aceia din PDL care l-au slujit atâţia ani de zile şi aseară a tras cu buretele şi a şters tot. E inacceptabil şi din punctul de vedere al unui preşedinte al unui stat. Incredibil, după părerea mea trebuie să ne gândim din nou la suspendare, pentru că dânsul nu numai a spus, dânsul a şi făcut'', a declarat, duminică, Radu Stroe, prezent la Ziua Poliţiei Române.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă seara, într-o postare video, pe un site de socializare, că a văzut finalul Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL şi spune 'definitiv şi pentru totdeauna adio' Partidului Democrat.

'Am văzut finalul Convenţiei PDL. Cred că am fost cinstit cu acest partid, i-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna 'Adio Partid Democrat'. Azi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei', a afirmat Traian Băsescu.

 Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, duminică, pentru "Gândul", că "la cum arată lucrurile, se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui" Băsescu, el precizând că şeful statului a încălcat Constituţia prin mesajul publicat după Convenţia PDL.

Social-democratul a spus că Băsescu a încălcat Constituţia, dar trebuie să se stabilească dacă a fost o "încălcare gravă" a Legii fundamentale.

De asemenea, Hrebenciuc a atenţionat asupra climatului internaţional, precizând că va trebui ca despre acest demers să fie informate cancelariile internaţionale.

El a atras atenţia asupra faptului că legislaţia privind referendumul nu a fost modificată de USL.

"Legislaţia de anul trecut privind cvorumul de prezenţă pentru demiterea preşedintelui este încă în vigoare. Exist proiecte de lege în Parlament, dar nu au fost votate. Domnul preşedinte Băsescu încalcă mai repede Constituţia decât reuşim noi să modificăm legislaţia", a punctat social-democratul.

Hrenbenciuc a declarat că suspendarea preşedintelui nu este problema numărul unu în momentul de faţă. "Nu cred că suspendarea preşedintelui ar fi problema numărul unu în momentul de faţă. Este foarte greu să o cataloghez, trebuie analizaţi mai mulţi factori, nu ştiu cum este văzută această chestiune în UE, să nu intrăm iar în cercul acela vicios pe care l-am avut vara trecută", a adăugat social-democratul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Realitatea TV, că el sau PNL nu au iniţiat, nu iniţiează şi nu solicită declanşarea unei proceduri de suspendare a şefului statului, menţionând însă că reacţiile lui Radu Stroe şi Viorel Hrebenciuc în legătură cu Traian Băsescu sunt "sănătoase".

"Ce a făcut preşedintele ieri, şi nu mă refer la participarea la congresul unui partid, simpla participare la congresul unui partid, ca la orice alte acţiuni la care este invitat, nu ridică nicio problemă, dar postarea respectivă şi elemente din discurs îl situează în afara Constituţiei", a declarat liderul PNL.

El a subliniat că nu iniţiază şi nu solicită declanşarea unei proceduri de suspendare a preşedintelui Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite